Aseman Lapsissa paneudutaan vuonna 2023 syvällisemmin lasten ja nuorten oikeuksiin. Pohdimme YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen kautta sitä, miten hyvin oikeudet toteutuvat nuorten arjessa.

Samalla haastamme sekä itsemme että muutkin toimijat pohtimaan sitä, missä asioissa me aikuiset olemme onnistuneet, mitä epäkohtia oikeuksien toteutumisessa havaitaan ja miten niitä voitaisiin yhdessä ratkaista.

 

Vuoden aikana julkaisimme kuukausittain katsauksen yhteen artiklaan. Eri toimintamuodoissamme työskentelevät ammattilaiset pääsevät vuorollaan pohtimaan valittua lasten ja nuorten oikeutta.

Tarkoituksenamme on sekä oppia itse että jakaa tietoa oikeuksista nuorille, yhteistyökumppaneillemme ja yleisölle. Sarja alkoi nettisivuillamme ja somessa maaliskuussa ja jatkui lapsen oikeuksien viikolle marraskuuhun 20.–26.11.

Kuuntele kaksi podcastia lasten ja nuorten oikeuksiin liittyen:

 

 

Ensimmäinen vieras aiheeseen liittyen on lapsioikeuden professori Suvianna Hakalehto, joka istuu studioon Aseman Lasten tutkimuskoordinaattori Julia Saarholmin kanssa keskustelemaan aiheesta.

 

 

Äänessä lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen ja Aseman Lasten toiminnanjohtaja Christian Wentzel, jotka keskustelevat lapsiasiavaltuutetun työstä sekä siitä miten parhaiten valvotaan lasten oikeuksia.

Tilaa uutiskirjeemme