• 0
    paikkakuntaa + wautot ja bussi
  • 0
    kohtaamista vuonna 2020
  • 0
    vapaaehtoista eli waparia

 

Walkers-toiminta on ammatillisesti ohjattua ja tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille. Perusideana on kaikkia mukana olevia koskeva lausahdus “Ollaan ihmisiksi”.

Walkersissa on nimensä mukaisesti kyse elämänasenteesta: kulkemisesta ja kulkijoiden kohtaamisesta. Toimintaa voidaan toteuttaa niin sisä- kuin ulkotiloissa, perinteisten Walkers-kahviloiden lisäksi muun muassa nuorten kohtaamispaikoiksi muunnetuissa menopeleissä, kadulla, kouluissa jne. Toimiva kokonaisuus voidaan luoda paikkakuntakohtaisesti paikalliset olosuhteet huomioiden esimerkiksi nuoria ja turvallisia aikuisia yhteenkokoavan kohtaamistilan ja jalkautuvan työn yhdistelmällä.

Walkers-toiminnassa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, ja aikuiset kohtaavat nuoria hyvällä ja reilulla asenteella. Walkers toiminnassa nuoret voivat viettää aikaa kaveriporukalla, yksin tai turvallisten aikuisten seurassa. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa.

Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa voivat toteuttaa Aseman Lapset ry:n kanssa yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt, eli kunnat/kaupungit, seurakunnat sekä yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Walkerseja toimii tällä hetkellä 14 paikkakunnalla, joista vuonna 2021 toimintansa starttasi viisi uutta: Kuopio, Lahti, Savonlinna, Siilinjärvi ja Varkaus. Vuoden 2022 alussa mukaan liittyivät myös Perniö ja Hamina. Walkersien yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.walkers.fi ja ajankohtaisia kuulumisia päivitetään Facebookiin.

Järjestö myös ylläpitää Walkers Helsinkiä Kampissa sekä pääkaupunkiseudulla toimivaa Walkers-bussia ja muualla Suomessa operoivia kuutta Walkers-autoa. Aseman Lapset ry palvelee Walkersejaan monin eduin, jotka helpottavat työn tekemistä ja lisäävät toimintaresursseja. Walkers-tavaramerkin omistaa Aseman Lapset ry.

Kysy lisää!

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava

Mauri Mujunen

toimintavastaava, Walkers Helsinki

Miikka Kortelainen

vapaaehtoistyön koordinaattori (vanhempainvapaalla)

Inka Talvitie

vapaaehtoistyön koordinaattori

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry