• 0
    paikkakuntaa + wautot ja bussi
  • 0
    kohtaamista vuonna 2020
  • 0
    vapaaehtoista eli waparia

 

Walkers-toiminta on ammatillisesti ohjattua ja tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille. Perusideana on kaikkia mukana olevia koskeva lausahdus “Ollaan ihmisiksi”.

Walkersissa on nimensä mukaisesti kyse elämänasenteesta: kulkemisesta ja kulkijoiden kohtaamisesta. Toimintaa voidaan toteuttaa niin sisä- kuin ulkotiloissa, perinteisten Walkers-kahviloiden lisäksi muun muassa nuorten kohtaamispaikoiksi muunnetuissa menopeleissä, kadulla, kouluissa jne. Toimiva kokonaisuus voidaan luoda paikkakuntakohtaisesti paikalliset olosuhteet huomioiden esimerkiksi nuoria ja turvallisia aikuisia yhteenkokoavan kohtaamistilan ja jalkautuvan työn yhdistelmällä.

Walkers-toiminnassa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, ja aikuiset kohtaavat nuoria hyvällä ja reilulla asenteella. Walkers toiminnassa nuoret voivat viettää aikaa kaveriporukalla, yksin tai turvallisten aikuisten seurassa. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa.

Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa voivat toteuttaa Aseman Lapset ry:n kanssa yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt, eli kunnat/kaupungit, seurakunnat sekä yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Walkerseja toimii tällä hetkellä 11 paikkakunnalla, joista keväällä 2021 toimintansa starttasi neljä uutta: Kuopio, Lahti, Savonlinna ja Siilinjärvi. Uusin tulokas aloittaa toimintansa lokakuussa 2021 Varkaudessa. Walkersien yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.walkers.fi

Järjestö myös ylläpitää Walkers Helsinkiä Kampissa sekä pääkaupunkiseudulla toimivaa Walkers-bussia ja muualla Suomessa operoivia viittä Walkers-autoa. Aseman Lapset ry palvelee Walkersejaan monin eduin, jotka helpottavat työn tekemistä ja lisäävät toimintaresursseja. Walkers-tavaramerkin omistaa Aseman Lapset ry.

Kysy lisää!

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava

Mauri Mujunen

Walkers-toimintavastaava, Walkers Helsinki

Mika Rouvinen

toimintavastaava, Walkers-bussi

Miikka Kortelainen

vapaaehtoistyön koordinaattori
Walkers HelsinkiKaksi hevosta Walkers-kahvilan edessä, henkilö tarjoaa niille omenoita
03.11.2021
Järjestömme toimintaa tukevat niin yksityiset lahjoittajat kuin yritykset ja yhteisötkin – ja nyt myös hevoset!
ASEMAN LAPSET
02.11.2021
Perniön alueen nuorten hyvinvointiin tartutaan entistäkin pontevammin joulukuun alusta lähtien. Varsinaissuomalaisella, nykyään Saloon kuuluvalla paikkakunnalla tapahtuneet nuorten mielenterveyteen ja päihdeoireiluun liittyvät ikävät tapahtumat saivat paikallisen yrittäjän ehdottamaan nopean reagoinnin yhteistyötä, johon Aseman Lapset tarttui.
Walkers Helsinki
15.10.2021
“Työssäni suunnittelen paljon koteja, nyt oli kiva vaihteluksi suunnitella kahvilaympäristö nuorille”, kommentoi Helsingin Walkersin uuden kahvilan sisustussuunnittelija Essi Nádor
WALKERSJaro katsoo hymyillen kameraan. Hänellä on punainen huppari ja musta liivi, jossa teksti Walkers Kotka.
06.10.2021
Kansalaisareena palkitsee tänä vuonna kahdeksatta kertaa Vuoden vapaaehtoisen. Aseman Lasten Walkers-toiminnasta ehdolla on tänä vuonna kouvolalainen, Kotkassa waparina toimiva Jaro Mäkynen.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry