• 0
    kohtaamista (2022)
  • 0
    paikkakuntaa + wautot ja bussi
  • 0
    vapaaehtoista eli waparia

 

Walkers-toiminta on ammatillisesti ohjattua ja tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille. Perusideana on kaikkia mukana olevia koskeva lausahdus “Ollaan ihmisiksi”.

Walkersissa on nimensä mukaisesti kyse elämänasenteesta: kulkemisesta ja kulkijoiden kohtaamisesta. Toimintaa voidaan toteuttaa niin sisä- kuin ulkotiloissa, perinteisten Walkers-kahviloiden lisäksi muun muassa nuorten kohtaamispaikoiksi muunnetuissa menopeleissä, kadulla, kouluissa jne. Toimiva kokonaisuus voidaan luoda paikkakuntakohtaisesti paikalliset olosuhteet huomioiden esimerkiksi nuoria ja turvallisia aikuisia yhteenkokoavan kohtaamistilan ja jalkautuvan työn yhdistelmällä.

Walkers-toiminnassa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, ja aikuiset kohtaavat nuoria hyvällä ja reilulla asenteella. Walkers-toiminnassa nuoret voivat viettää aikaa kaveriporukalla, yksin tai turvallisten aikuisten seurassa. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa.

Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa voivat toteuttaa Aseman Lapset ry:n kanssa yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt, eli kunnat/kaupungit, seurakunnat sekä yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta.

Walkerseja toimii tällä hetkellä 13 paikkakunnalla: Eurajoki, Hamina, Helsinki, Imatra, Kauhajoki, Kotka, Lahti, Oulu, Savonlinna, Siuntio, Sodankylä, Pietarsaari ja Varkaus. Näiden lisäksi toimintaa tehdään Walkers-bussilla ja viidellä wautolla.

Walkersien yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.walkers.fi ja ajankohtaisia kuulumisia päivitetään Facebookiin ja Instagramiin.

Järjestö ylläpitää Walkers Helsinkiä Kampissa sekä pääkaupunkiseudulla toimivaa Walkers-bussia ja muualla Suomessa operoivia viittä Walkers-autoa. Aseman Lapset ry palvelee walkersejaan monin eduin, jotka helpottavat työn tekemistä ja lisäävät toimintaresursseja. Walkers-tavaramerkin omistaa Aseman Lapset ry.

Walkers Suomi

Minna Lahtelan profiilikuva

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, kouluttaja
Inka Talvitien profiilikuva

Inka Talvitie

Walkers-suunnittelija, vapaaehtoistyö
Tuomo Kantele

Tuomo Kantele

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja
Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja / koordinator & utbildare, Walkers-bilen

Walkers Helsinki ja Walkers-bussi

Mauri Mujunen

toimintavastaava, Walkers Helsinki

Tilaa uutiskirjeemme