• 0
    kohtaamista (2023)
  • 0
    paikkakuntaa + wautot ja bussi
  • 0
    vapaaehtoista eli waparia

 

Toimimme siellä, missä nuoret ovat. Tavoitteenamme on kohdata erityisesti nuoria, jotka ovat jääneet tai jättäytyneet muiden nuorille suunnattujen palveluiden ja harrastusten ulkopuolelle. Tavoitamme heitä keskiarvollisesti 40 % kaikista kohtaamistamme nuorista. Liikkuvassa nuorisotyössämme ja jalkautuvassa toiminnassamme heidän osuutensa on jopa 50-75%.

Walkers-toiminnan kautta vahvistamme nuoren osallisuuden kokemuksia ja kuulumista alueelliseen yhteisöön. Kuulluksi ja nähdyksi tulemisen kautta nuorten kokemus omasta merkityksellisyydestä vahvistuu ja tämä on osalle jopa ainutlaatuinen kokemus, joka tekee toiminnastamme hyvin merkittävää nuorillemme.

Walkersissa on nimensä mukaisesti kyse elämänasenteesta: kulkemisesta ja kulkijoiden kohtaamisesta. Toimintamme on moninaista ja sitä toteutetaan muun muassa nuorten kohtaamispaikoissa ja kahviloissamme, jalkautuen kadulla ja kouluissa sekä liikkuvan nuorisotyön menopeleillä Walkers-autoilla ja -bussilla.

Toimiva kokonaisuus luodaan aina paikkakuntakohtaisesti paikalliset ajankohtaiset nuorten tarpeet huomioiden – esimerkiksi nuoria ja turvallisia aikuisia yhteen kokoavan kohtaamistilan ja jalkautuvan työn yhdistelmällä.

Walkers-toiminnassa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella ja nuoret voivat esiintyä anonyymisti toiminnassamme. Turvallisten toimintatapojemme ansiosta pystymme tunnistamaan, kohtaamaan ja toimimaan myös oirelevien (esim. päihtyneiden) nuorten parissa ja pitkäjänteisellä työskentelyllämme ohjaamaan ja tukemaan heitä yhteistyössä muiden tukea ja palveluita tuottavien organisaatioiden kanssa.

Toimintaamme ohjaa sille luodut toimintaperiaatteet ja ohjeistukset, jotka luovat yhteiset raamit toiminnan toteuttamiselle.

Aseman Lapset ry omistaa Walkers-tavaramerkin ja toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa voivat toteuttaa Aseman Lapset ry:n kanssa yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt, eli kunnat/kaupungit, seurakunnat sekä yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta.

Walkerseja toimii tällä hetkellä pitkäaikaissopimuksilla 14 alueella: Eurajoki, Hamina, Helsinki, Imatra, Kauhajoki, Kotka, Lahti, Leppävirta, Oulu, Pietarsaari, Savonlinna, Siuntio, Sodankylä, Varkaus ja Ylivieska.

Järjestö ylläpitää omaa Walkers-toimintaa Helsingin Kampissa olevassa kahvilassa sekä pääkaupunkiseudulla toimivassa Walkers-bussissa, joiden lisäksi muualla Suomessa operoidaan vaihtuvin aluein neljällä Walkers-autolla.

Aseman Lapset ry palvelee Walkersejaan monin eduin, jotka ylläpitävät toiminnan laadukkuutta, ajankohtaista toimijoiden osaamista ja työvälineitä, helpottavat työn tekemistä ja lisäävät toimintaresursseja. Vapaaehtoistoiminnan organisoimisen tuki sekä erityisnuorisotyöllinen asiantuntemuksemme on Walkers-kumppaneillemme erityisen arvokasta.

Walkersien yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.walkers.fi ja ajankohtaisia kuulumisia päivitetään Facebookiin ja Instagramiin.

Walkers Suomi

Minna Lahtelan profiilikuva

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, kouluttaja
Inka Talvitien profiilikuva

Inka Talvitie

varainhankintakoordinaattori ja Walkers-suunnittelija
Ville Koikkalainen

Ville Koikkalainen

valtakunnallinen Walkers-koordinaattori, kouluttaja
Tuomo Kantele

Tuomo Kantele

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja
Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja / koordinator & utbildare, Walkers-bilen

Walkers Helsinki ja Walkers-bussi

Mauri Mujunen

toimintavastaava, Walkers Helsinki
Eliisa Ahlstedtin profiilikuva.

Eliisa Ahlstedt

toimintavastaava, löytävä nuorisotyö, Walkers-bussi & Sawian-hanke

Tilaa uutiskirjeemme