Saavutettavuusseloste

asemanlapset.fi-sivuston saavutettavuusseloste 

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten asemanlapset.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Seloste on laadittu 30.3.2021. Verkkosivustosta vastaa Aseman Lapset ry.

Asemanlapset.fi -verkkosivujen saavutettavuuden tila 
Sivusto on toteutettu huomioiden mahdollisimman monipuolisesti saavutettavuuden kriteerit (WCAG AA-taso).

Havaitut puutteet 
Verkkosivut on lanseerattu 15.3.2021. Havaitut puutteet pyydetään toimittamaan sähköpostilla osoitteeseen info@asemanlapset.fi Vuoden 2021 aikana teetetään ulkopuolinen arvio verkkosivuston saavutettavuudesta. Teemme kuitenkin parhaamme saavutettavuuspuutteiden korjaamiseksi sitä mukaan, kun niitä huomataan.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske kaikkia sisältöjä 
Verkkosivuilla saattaa olla videoita, joista puuttuvat tekstitykset ja kuvailutulkkaus. Ennen 23.9.2020 julkaistua videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta. Verkkosivuilla saattaa olla myös karttoja, jotka eivät ole kaikille käyttäjille saavutettavia. Laki ei vaadi karttasisällöiltä saavutettavuutta, mutta olennainen opastava sisältö on kerrottava esimerkiksi kirjoitettuna tekstinä.

Saavutettavuuden valvonta 
Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Asemanlapset.fi-sivuston saavutettavuusselosteesta vastaa Aseman Lapset ry:n viestintä- ja hallintotiimi. Seloste on laadittu 30.3.2021.

Tilaa uutiskirjeemme