.
Nuorten rikosoirehdinnan parissa tehtävässä työssä toimitaan nuorten ja heidän lähipiiriensä kanssa  rinnalla kulkien, konflikteja selvittäen ja elämää oikeille raiteille ohjaten. Mukana työskentelyssä on pitkä liuta yhteistyökumppaneita ja ammattilaisia eri aloilta.
.

Rikostyö sisältää kaksi toimintamuotoa: Pasila-toiminta ja Ripa-hanke. Aseman Lapsien  konfliktityöstä voit lukea täältä.

Pasila-toiminnassa tehdään töitä rikoksilla oireilevien nuorten sekä heidän lähipiiriensä kanssa. Toimintaan ohjautuu nuoria mm. Helsingin poliisin nuorisoryhmän, lastensuojelun ja sovittelun kautta.

Ripa-toiminnassa ehkäistään nuorten rikos- ja päihdekierteiden syvenemistä yhdistämällä koulutettujen kokemusasiantuntijoiden ymmärrystä ammatilliseen toimintaan nuorten parissa.

Tutkimushankkeessa Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin tutkittiin laajan asiantuntijaryhmän kanssa sitä, miten palvelurakenteita tulisi kehittää vastaamaan paremmin rikoksilla oireilevien nuorten tarpeisiin.

NUKO-hankkeessa toteutettiin laaja-alainen verkkokoulutuskokonaisuus nuorisorikollisuudesta ja sen ehkäisystä hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä rikosseuraamusalan henkilöstölle. 

 

Aseman Lapset oli mukana viiden maan yhteisessä  Detached Youth Support -hankkeessa, jossa selvitettiin korona-ajan sosioekonomisia vaikutuksia Euroopassa keskittyen erityisesti sosiaalisesti syrjäytyneisiin nuoriin. Hankkeessa kerättiin parhaita nuoria tukevia käytäntöjä ja dokumentoitiin poikkeusajan seurauksia nuorten työllisyyteen ja koulutukseen.

Kysy lisää!

Heikki Turkan profiilikuva

Heikki Turkka

tiimipäällikkö, rikos- ja konfliktityö

Nina Liuko

lähiyhteisövalmentaja, Pasila-toiminta
Jari Raikusen profiilikuva.

Jari (Hune) Raikunen

projektikoordinaattori, Ripa-toiminta
Ronja Turkan profiilikuva

Ronja Turkka

projektikoordinaattori, Ripa-toiminta
Detached youthwork -projektin logo. jossa kasvomaskin kuva ja teksti

 

Tilaa uutiskirjeemme