Bunkkeriksi kutsuttu porukka työskentelee päivittäin monenlaisten haastavien tilanteiden kanssa. He toimivat nuorten ja heidän lähipiiriensä kanssa rinnalla kulkien, konflikteja selvittäen ja elämää oikeille raiteille ohjaten. Mukana työskentelyssä on pitkä liuta yhteistyökumppaneita ja ammattilaisia eri aloilta.
.

Bunkkerin rikostyössä on kaksi toimintamuotoa Pasila-toiminta ja Ripa-hanke. Lisäksi käynnissä on NUKO-koulutushanke ja Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin -tutkimushanke. Bunkkerin konfliktityöstä voit lukea täältä.

Pasila-toiminnassa tehdään töitä rikoksilla oireilevien nuorten sekä heidän lähipiiriensä kanssa. Toimintaan ohjautuu nuoria mm. Helsingin poliisin nuorisoryhmän, lastensuojelun ja sovittelun kautta.

Ripa-hankkeessa ehkäistään nuorten rikos- ja päihdekierteiden syvenemistä yhdistämällä koulutettujen kokemusasiantuntijoiden ymmärrystä ammatilliseen toimintaan nuorten parissa.

Tutkimushankkeessa Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin tutkitaan laajan asiantuntijaryhmän kanssa sitä, miten palvelurakenteita tulisi kehittää vastaamaan paremmin rikoksilla oireilevien nuorten tarpeisiin.

NUKO-hankkeessa toteutetaan laaja-alainen verkkokoulutuskokonaisuus nuorisorikollisuudesta ja sen ehkäisystä hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä rikosseuraamusalan henkilöstölle. 

 

Aseman Lapset oli mukana viiden maan yhteisessä  Detached Youth Support -hankkeessa, jossa selvitettiin korona-ajan sosioekonomisia vaikutuksia Euroopassa keskittyen erityisesti sosiaalisesti syrjäytyneisiin nuoriin. Hankkeessa kerättiin parhaita nuoria tukevia käytäntöjä ja dokumentoitiin poikkeusajan seurauksia nuorten työllisyyteen ja koulutukseen.

Detached youthwork -projektin logo. jossa kasvomaskin kuva ja teksti

Kysy lisää!

Heikki Turkka

Heikki Turkka

tiimipäällikkö, rikos- ja konfliktityö

Nina Liuko

lähiyhteisövalmentaja, Pasila-toiminta

Jari (Hune) Raikunen

projektikoordinaattori, Ripa-hanke
Julia Saarholmin kasvokuva.

Julia Saarholm

tutkimuskoordinaattori (Pirunpolska), kouluttaja
Julia Kauppisen kasvokuva.

Julia Kauppinen

hankekoordinaattori, NUKO-hanke

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirjeemme