Kevään aikana käsitellään lapsen muuttumista teiniksi: Mitä teinin aivoissa oikein tapahtuu? Miten sekä teini että vanhemmat voivat selvitä läpi muutosten ja tunnekuohujen? Mistä löytyy vertaistukea teinin vanhemmille? Mitä tehdään sitten, kun teinille sattuu ja tapahtuu?

 

Kolme avointa etävanhempainiltaa järjestetään maalis-toukokuussa ja niihin ovat kaikki huoltajat lämpimästi tervetulleita. Kysymyksiä voi laittaa sekä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta että iltojen aikana chatin kautta. Kutsu vaikka tutut vanhemmat kisakatsomoon ja jatkakaa keskustelua myös vanhempainillan jälkeen!

Ensimmäisessä illassa maaliskuussa pohditaan, mistä teinin vanhemmat saavat vertaistukea ja mikä sen merkitys on. Toisessa illassa huhtikuussa kuullaan nuorisolääkäri Silja Kosolan alustus siitä, mitä muutoksia lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi. Kolmas ilta järjestetään toukokuun lopulla ja silloin nuoren elinpiirin laajenemisesta ja rajojen testaamisesta on puhumassa poliisi ja jalkautuvan nuoristyön ammattilaisia.

Kaikissa illoissa ovat mukana myös Aseman Lasten työntekijät Minttu Oinonen ja juontajana Eliisa Ahlstedt. Avoimet vanhempainillat järjestetään Zoomin kautta klo 18–19.30.

Voit ilmoittautua vaikka kaikkiin vanhempainiltoihin samalla kertaa! Vinkkaa myös kaverille!

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla muutamaa päivää ennen tapahtumaa.

Eliisa Ahlstedtin profiilikuva.

Eliisa Ahlstedt

toimintavastaava, löytävä nuorisotyö, Walkers-bussi & Sawian-hanke
  • Löytävä nuorisotyö ja Walkers-bussi
  • Sawian-hanke

Minttu Oinonen

suunnittelija-kouluttaja, Friends-toiminta
  • Friends

 

Ke 22.3. Apua! Varteistukea teinien vanhemmille
Ke 12.4. Oho! Lapsi muuttui teiniksi
Ke 24.5. Hups! Nyt se teini mokasi

 

Lue kevään ensimmäisen illan vinkit:
Ke 22.3.
Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille

 

 

Kuvassa teksti APUA! Vertaistukea teinin vanhemmille

.
Ke 22.3. klo 18–19.30
Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille

 

Yhdenkään vanhemman ei pitäisi joutua pärjäämään yksin lastensa ja nuortensa kanssa. Tukiverkon ja vertaistuen merkitys on suuri kaikissa ikävaiheissa, myös teini-ikäisen kanssa.

Miten muut vanhemmat pärjäävät teini-ikäisten kanssa? Miten pidän huolta omasta hyvinvoinnistani ja jaksamisestani? Mistä löydän samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia? Miten tästä elämänvaiheesta voi ylipäänsä selvitä?

Illan aikana äänessä myös Samu Herttuainen vanhemman ja nuorisotyön ammattilaisen roolissa sekä mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman toimintavastaava Minttu Oinonen.

 

”Kiitokset rennosta keskustelevasta illasta. Ei mikään luento vaan oikeasti vastavuoroista keskustelua.”

Palaute maaliskuun 2023 vanhempainillasta

 

Lue kootut vinkit kevään ensimmäisestä illasta

Kuvassa teksti OHO! Lapseni muuttui teiniksi

.
Ke 12.4. klo 18–19.30
Oho! Lapseni muuttui teiniksi

 

Murrosikä on tärkeä kehitysvaihe, mutta usein haastavaa aikaa sekä nuorelle että vanhemmille. Vanhemman ei ole aina helppo ymmärtää tai hyväksyä muutoksia lapsessaan. Ymmärrystä ja keskusteluyhteyden ylläpitämistä voi helpottaa se, että tietää, mitä muutosten taustalla on.

Nuorisolääkäri Silja Kosola kertoo, mitä lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi.

Mitä tapahtuu teinin aivoissa? Mikä on normaalia ja milloin on syytä huolestua? Miten vanhempi voi pärjätä ja olla lapsensa tukena?

 

”Kiitos aivan mahtavasta vanhempainillasta. Oli hienoa kuunnella teinin vanhempana kaikista niistä asioista, joiden kanssa itsekin arkena kamppailee.”

Palaute huhtikuun 2023 vanhempainillasta

Lue kootut vinkit kevään toisesta illasta

Kuvassa teksti HUPS! Nyt se teini mokasi

.
Ke 24.5. klo 18–19.30
Hups! Nyt se teini mokasi

 

Teini-ikäinen viettää entistä enemmän aikaa kavereidensa kanssa, liikkuu ensimmäistä kertaa ilman vanhempiaan laajemmilla alueilla –ja välillä tapahtuu myös ylilyöntejä. Nuoruuteen kuuluu rajojen testaaminen ja usein myös sääntöjen rikkominen.

Mitä vanhemmat voivat tehdä, kun nuoren vapaa-ajan vietto huolestuttaa? Mitä sitten tehdään, kun jotain sattuu? Miten nuorten ajanvietosta saadaan turvallisempaa?

Vanhempainillassa ovat äänessä Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Leea Virkkunen, jalkautuvaa nuorisotyötä Espoon Nuorisotyö raiteilla -hankkeessa tekevä Ville Sirviö sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja opettavan Friends-ohjelman kouluttaja Minttu Oinonen. Juontajana Eliisa Ahlstedt.

”Erittäin hyviä nostoja ja näkökulmia. Näitä on oikein hyvä puhua ääneen. Monessa kohtaa ajattelin, että teemme jo paljon asioita oikein.

Näiden poliisien asenne oli ihailtava ja koen, että he saavat nuoriin luottamuksellisen puheyhteyden. Näin ne mahdolliset virheet korjataan yhteistyöllä tulevaisuudessa. Kiitos, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja eri näkökulmia huomioidaan.” 

Palaute vuoden 2022 avoimista vanhempainilloista

Lue kootut vinkit kevään kolmannesta illasta

Tilaa uutiskirjeemme