• 0
    wautoa
  • 0
    toimintajaksoa (2020)
  • 0
    kohdattua nuorta (2020)

 

Hanketta toteutetaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa viiden Walkers-auton eli tuttavallisemmin Wauton voimin: Wautot ovat kohtaamispaikkoina toimivia matkailuautoja, joissa nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset turvalliset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he aikaansa viettävät. Wauto-jaksot kestävät 3–6 kuukautta kerrallaan.

Walkers-autoja eli Wautoja liikkuu eri puolilla Suomea jo viisi. Kissaeläimiksi nimetyt Wautot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi. Ne toimivat paikallisten toimijoiden työvälineinä sovitun ajanjakson mahdollistaen nuorten kohtaamisen siellä, missä nuoret ovat. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta.

Wautolla täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä. Liikkuva nuorisotyö mahdollistaa nuorten kohtaamisen nuorten omissa ajanviettopaikoissa, vaikka uimarannoilla ja puistoissa. Wauton kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen opastuksella.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry, mutta jotkin paikkakunnat ovat myös hankkineet omia liikkuvia menopelejään. 

Walkers-autot ovat osa valtakunnallista Motörisoitu nuorisotyö -verkostoa, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia sekä tehdään liikkuvaa nuorisotyötä tunnetuksi. Verkoston kuulumisia voit seurata Facebookista.

Yhteystiedot

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava

Niilo Karjalainen

hankekoordinaattori
Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

projektkoordinator - hankekoordinaattori
Tuomo Kantele

Tuomo Kantele

hankekoordinaattori
Puuma-wauto parkkeerattuna talviseen maisemaan.

Puuma

Tiikeri

Pantteri-wauto pysäköitynä talvisessa ympäristössä.

Pantteri

Leijona-wauton kyljessä on vahvan punaiset ja keltaiset vauhtiraidat.

Leijona

Ilves-wauton keulaan on maalattu oranssit kissansilmät.

Ilves

Ajankohtaista

WAUTO
04.10.2021
Nuorten luokse menevä nuorisotyö innostaa maaseudulla syrjässä kasvanutta tutkijaa, joka tekee tutkimusta Aseman Lasten Walkers-autoista. Tutkimushanke selvittää osallistuvan havainnoinnin keinoin kokemuksia liikkuvasta nuorisotyöstä eri paikkakunnilla.
WALKERSKaksi nuorisotyöntekijää tumman matkailuauton edessä. Taaempana lumikinoksia. Kuva keväältä 2021 Varkaudesta.
27.09.2021
Kevään 2021 kokeilun jälkeen liikkuva nuorisotyön muoto otetaan pysyvämmin osaksi kaupungin nuorisopalveluja.
WAUTOWalkers-auto nuorisotilan pihalla Mustasaaressa
06.09.2021
Yksi matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetuista Walkers-autoista eli Wautoista ajelee syksyllä Mustasaaressa ja Vöyrissä. Tämä Pantteriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Keskiviikkona 8.9. Tiikeri-wauto suuntaa Haminaan ja Puuma-wauto Askolaan. Wautot kiertävät alueillaan joulukuuhun asti. Ilves jatkaa edelleen Kotkan kulmilla.
WAUTOLeijona-wauto ajaa tiellä Lapin yöttömässä yössä.
16.05.2021
Yksi matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetuista Walkers-autoista eli Wautoista ajelee kesän Lapissa: Muoniossa 24.5.–25.7. ja Kolarissa 26.7.–17.9. Leijonaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Tiikeri-wauto aloittaa puolestaan Mikkelissä 21.5. Muista Wautoista Pantteri pärisee kesän Vaasassa ja Pietarsaaressa, Puuma Turussa ja Ilves Kotkassa.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry