• 0
    wautoa (vuonna 2022)
  • 0
    toimintakertaa vuodessa
  • 0
    kohdattua nuorta vuodessa

 

Walkers-autotoimintaa toteutetaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa viiden Walkers-auton eli tuttavallisemmin Wauton voimin: Wautot ovat kohtaamispaikkoina toimivia matkailuautoja, joissa nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset turvalliset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he aikaansa viettävät. 

Walkers-autoja eli Wautoja liikkuu eri puolilla Suomea jo viisi. Kissaeläimiksi nimetyt Wautot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi. Ne toimivat paikallisten toimijoiden työvälineinä sovitun ajanjakson mahdollistaen nuorten kohtaamisen siellä, missä nuoret ovat. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Usein tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta.

Wautolla täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä. Liikkuva nuorisotyö mahdollistaa nuorten kohtaamisen nuorten omissa ajanviettopaikoissa, kuten uimarannoilla ja puistoissa. Wauton kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen opastuksella.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry, mutta jotkin paikkakunnat ovat myös hankkineet omia liikkuvia menopelejään. 

Walkers-autot ovat osa valtakunnallista Liikkuvan nuorisotyön verkostoa, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia sekä tehdään liikkuvaa nuorisotyötä tunnetuksi. Verkoston kuulumisia voit seurata Facebookista.

Yhteystiedot

Minna Lahtelan profiilikuva

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, kouluttaja
Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja / koordinator & utbildare, Walkers-bilen
Tuomo Kantele

Tuomo Kantele

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja

Walkers on Wheelsin ja Wautot löydät myös Instagramista ja Facebookista.

Tilaa uutiskirjeemme