Walkers on Wheels 2 on Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen nuorisotyön toteuttamis- ja kehittämishake, jonka tarkoituksena on kehittää liikkuvaa nuorisotyötä ja tarjota paikalliselle nuorisotyölle uusia keinoja työn tekemiseen. Hanketta toteutetaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa viiden Walkers-auton eli tuttavallisemmin Wauton voimin.

Wauto on kohtaamispaikkana toimiva matkailuauto, jossa ammattilaiset ja vapaaehtoiset turvalliset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he aikaansa viettävät. Wauto-jaksot kestävät 3–6 kuukautta kerrallaan.

Walkers-autojen toiminnassa sovelletaan Aseman Lapset ry:n asiantuntijuutta erityisesti Walkers-bussista ja muusta Walkers-toiminnasta sekä Löytävästä nuorisotyöstä. Walkers-autot ovat osa valtakunnallista Motörisoitu nuorisotyö -verkostoa, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia sekä tehdään liikkuvaa nuorisotyötä tunnetuksi. Verkoston kuulumisia voit seurata Facebookista.

Walkers-autoja eli wautoja liikkuu eri puolilla Suomea jo viisi. Kissaeläimiksi nimetyt ja teipatut wautot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi. Ne toimivat paikallisten toimijoiden työvälineinä sovitun ajanjakson mahdollistaen nuorten kohtaamisen siellä, missä nuoret ovat. Vuoden 2021 alkupuoliskolla Puuma-wauto operoi Varkaudessa, Tiikeri Lapinlahdella, Pantteri Pietarsaaressa ja Leijona Pudasjärvellä. Ilves pitää majapaikkaansa Kotkassa vuoteen 2022 saakka.

Yhteystiedot

Minna Lahtela

Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava

Niilo Karjalainen

hankekoordinaattori

Miikka Kortelainen

hankekoordinaattori
Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

projektkoordinator - hankekoordinaattori
Puuma-wauto parkkeerattuna talviseen maisemaan.

Puuma

Vuoden 2021 alkupuoliskolla Puuma-wauto operoi Varkaudessa.
Tiikeri-wauto seisoo parkissa.

Tiikeri

Vuoden 2021 alkupuoliskolla Tiikeri-wauto operoi Lapinlahdella.
Pantteri-wauto pysäköitynä talvisessa ympäristössä.

Pantteri

Vuoden 2021 alkupuoliskolla Pantteri-wauto operoi Pietarsaaressa.
Leijona-wauton kyljessä on vahvan punaiset ja keltaiset vauhtiraidat.

Leijona

Vuoden 2021 alkupuoliskolla Leijona-wauto operoi Pudasjärvellä.
Ilves-wauton keulaan on maalattu oranssit kissansilmät.

Ilves

Ilves pitää majapaikkaansa Kotkassa vuoteen 2022 saakka.

Motörisoitu nuorisotyö -verkosto

Walkers-autot ovat osa valtakunnallista Motörisoitu nuorisotyö -verkostoa, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia sekä tehdään tunnetuksi liikkuvaa nuorisotyötä.

Ajankohtaista

ASEMAN LAPSETAseman Lasten Mikko Riiheläinen ja yhteistyökumppanit jalkautumassa kauppakeskus Triplassa.
16.03.2021
Nuoret tarvitsevat nyt kipeästi turvallisten aikuisten läsnäoloa! Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kuntien, muiden järjestöjen ja esimerkiksi poliisin kanssa nuorten tarpeisiin vastaten.
WAUTOTiikeri-wauto seisoo parkissa.
01.02.2021
Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Lapinlahdella 3. helmikuuta. Tiikeriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Tiikeri viihtyy Lapinlahdella toukokuuhun saakka. 
WAUTOPantteri-wauto talvisessa maisemassa.
20.01.2021
Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Pietarsaaressa tammikuun lopussa. Pantteriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Pantterin ensimmäinen työilta on 23. tammikuuta, ja wauto viihtyy Pietarsaaressa huhtikuuhun saakka.  
WAUTOMatkailuauto talvisessa ympäristössä
16.12.2020
Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Varkaudessa tammikuun alussa. Puumaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Puuman ensimmäinen työilta on 14. tammikuuta, ja wauto viihtyy Varkaudessa huhtikuuhun saakka.  

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry