• 0
  käyntikertoja Walkers-bussilla (2022)
 • 0
  bussi-iltaa (2022)
 • 0
  nuorta osallistunut toimintaan (2022)
 • 0
  puuttumistilannetta bussi-iltojen aikana (2022)
Toiminnan pääkohderyhmä on alueilla asuvat tai siellä aikaansa viettävät 10–20-vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat lisää turvallisia aikuisia arkeensa. Bussi aluejakson pituus räätälöidään tarpeen mukaan.

Toiminnalla puututaan nuoriin liittyviin, huolta herättäviin ilmiöihin yhteistyössä kunkin alueen toimijoiden kanssa. Tilanteet voivat liittyä esimerkiksi alueella asuvien tai siellä aikaa viettävien nuorten häiriökäyttäytymiseen, päihteillä oireiluun tai aikuisten ja nuorten epätoivottuun kanssakäymiseen. Joskus nuorten ajanviettopaikat tai -ajat herättävät ammattilaisten huolen tai muiden aikuisten ärtymyksen.

Bussitoiminnalla nuorille tarjotaan uudenlainen vapaa-ajan osallistumisen tapa ja tavoitetaan ja saadaan ote myös sellaisista nuorista, jotka esimerkiksi käyttäytymisensä tai oireilunsa vuoksi jäävät alueen nuorille tarkoitettujen palveluiden ulkopuolelle.

Alueelle tuleva Walkers-bussi ja sen työntekijät tarjoavat neutraalin kohtaamispaikan niin nuorille kuin aikuisille, uusia toimintatapoja sekä erilaisen mahdollisuuden havaita ongelmien juurisyitä. Bussi on niin sanotusti ei-kenenkään-maata, mikä edesauttaa nuorten osallistumista. Bussin toimintatavat ja periaatteet antavat aluetoimijoille mahdollisuuden nähdä haastavasti käyttäytyvät nuoret uusin silmin ja luoda aiempaa parempia kontakteja näihin.

Ammattilaisten rinnalla bussilla työskentelee vapaaehtoisia aikuisia. Toiminnan myötä he tutustuvat paremmin oman asuinalueensa nuoriin, mikä lisää turvallisia aikuisia nuorten arkeen sekä luo positiivista sosiaalista kontrollia vapaa-ajanviettoon.

Bussijakson aikana nuorten kanssa pohditaan alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä, myös nuorten oman toiminnan merkitystä siihen. Lue lisää turvallisuuskävelyistä.

Bussitoimintaa rahoitetaan STEA-avustuksella. Bussi on löytävän nuorisotyön ja Walkers-bussitiimin työväline. Lue lisää nuorisotyöstä julkisessa tilassa.

Ota yhteyttä

Eliisa Ahlstedtin profiilikuva.

Eliisa Ahlstedt

toimintavastaava, löytävä nuorisotyö, Walkers-bussi & Sawian-hanke
Taina Viikarin profiilikuva.

Taina Viikari

yhteisökehittäjä, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi
Mikko Riiheläisen profiilikuva

Mikko Riiheläinen

yhteisökehittäjä, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi
VIrpi Roposen profiilikuva.

Virpi Roponen

kasvattaja, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi
Ville Nordströmin profiilikuva.

Ville Nordström

kasvattaja, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi
Ria Hakulisen profiilikuva.

Ria Hakulinen

kasvattaja, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi

Lemmy Koivunen

kasvattaja, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi

Tilaa uutiskirjeemme