Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkerseja toimii kiinteästi tällä hetkellä neljällätoista paikkakunnalla, ja nyt helmikuun aikana pysyvämmän toimintansa starttaa Walkers Hamina.

Haminassa Walkers-toimintaa kokeiltiin viime syksynä, jolloin Walkers-auton eli Wauton toimintajaksolla kohdattiin 1254 nuorta kolmen kuukauden aikana. Mukaan toimintaan lähti monia yhteistyötahoja sekä vapaaehtoisia aikuisia, joiden innokkuus ja yhteydenotot vahvistivat päätöstä jatkaa toimintaa.

– Viime syksy osoitti Walkers-toiminnan tarpeellisuuden Haminassa. Yhdessä toteutettu liikkuva nuorisotyö osoitti voimansa, josta osoituksena on kohdattujen nuorten määrä sekä toiminnasta saatu erinomainen palaute, kommentoi Walkers Haminan toimintavastaava Markus Lemmetyinen Haminan kaupungin nuorisopalveluista.

Paikallisen Walkersin perustamisessa on kyseessä kiinteämmän, kokovuotisen toiminnan aloittamisesta. Walkers-toimintaa Haminassa aiotaan jatkaa jalkautumalla nuorten keskuuteen, mutta haaveissa on oman Walkers-auton eli Wauton hankkiminen nuorisotyön työkaluksi.

– Nuorisotyön käyttöön tuunattu matkailuauto, eli Walkers-auto, tarjoaisi meille erinomaiset puitteet turvallisten kohtaamisten tarjoamiselle haminalaisille nuorille, Lemmetyinen kommentoi.

 

Mittaamattoman tärkeät vapaaehtoiset

Vapaaehtoisten aikuisten, eli wapareiden, rekrytointi on aloitettu tulevaisuutta silmällä pitäen. Mukaan vapaaehtoiskoulutukseen ja sen myötä toimintaan voivat hakeutua kaikki aikuiset, joilla on kiinnostus nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä kohtaan.

– Vapaaehtoisten panos on toiminnassa mittaamattoman tärkeä, sillä he pystyvät tarjoamaan nuorille sellaisia peilejä, joihin me nuorisotyön ammattilaiset emme yksin pysty. Nuorten parissa tehty vapaaehtoistyö on sellainen investointi tulevaisuuteen, joka kannattaa tehdä mikäli siihen vain itsellä mahdollisuuksia on, Lemmetyinen innostaa.

Walkers Haminan tavoitteena on kohdata vuosittain 2000 nuorta, vahvistaa moniammatillista yhteistyötä sekä tarjota aikuisille vapaaehtoistyön mahdollisuuksia nuorisotyön kentällä. Haminan toiminnasta vastaa kaupungin nuorisopalvelut merkittävänä yhteistyökumppaninaan Haminan seurakunta.

.

Lisätietoja:

Hamina:
Markus Lemmetyinen, nuorisotyöntekijä, p. 040 199 1746

Aseman Lapset ry:

Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, p. 040 777 8683

Miikka Kortelainen, vapaaehtoistyön koordinaattori p. 044 715 7128


Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa toteuttavat yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt eli kunnat, kaupungit, seurakunnat tai yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta. 

Aseman Lapset ylläpitää Helsingin keskustassa sijaitsevaa Walkers Helsinkiä, pääkaupunkiseudulla toimivaa Walkers-bussia sekä muualla Suomessa operoivia viittä omaa Walkers-autoa: Puumaa, Tiikeriä, Pantteria, Leijonaa ja Ilvestä. Järjestö palvelee Walkersejaan monin eduin, jotka helpottavat työn tekemistä ja lisäävät toimintaresursseja. Walkers-tavaramerkin omistaa Aseman Lapset ry. 

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä.Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. 

walkers.fi

 

 

Tilaa uutiskirjeemme