Pääkaupunkiseudulla on käynnistynyt yhteistyössä Suomen Pakolaisapu ry:n kanssa Sawian-hanke, jonka tarkoituksena on katkaista 10–22-vuotiaiden väkivalta- ja rikoskierteitä sekä ehkäistä jengiytymistä ja radikalisoitumista.

Nuoren eri ympäristöihin jalkautumalla, yksilö- ja ryhmänohjauksella ja perhetyöllä ehkäistään epäsuotavaa porukoitumista sekä tuetaan turvallisen kasvun puitteita ja positiivista integroitumista kouluissa, perheissä ja vapaa-ajalla. Lisäksi hankkeessa koulutetaan eri alojen ammattilaisia hankkeen teemoista. Toiminnassa keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat perheet, koulut sekä lähiyhteisöjen ja julkisen sektorin ammattilaiset.

Aseman Lapset on mukana myös Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön käynnistämässä yhdeksän eri järjestötoimijaa kokoavassa verkostossa. Verkosto tuo 2023 keväästä lähtien lisävoimavaroja ja -palveluita etenkin Vantaan Havukosken nuorten, perheiden ja ikäihmisten tueksi. Havukoskella toimitaan vahvassa yhteistyössä Vantaan kaupungin, Vantaa-Kerava hyvinvointialueen sekä alueella jo toimivan monipuolisen järjestökentän kanssa. Lue Ylen uutinen aiheesta.

Yhdessä Lasten ja nuorten keskuksen kanssa Aseman Lapset vastaa verkoston toiminnassa toteutettavasta vanhempien hyvinvoinnin tukemiseen suunnatusta palvelukokonaisuudesta. Aseman Lasten työmuodoista verkoston toiminnassa mukana ovat etenkin mielen hyvinvointia tukeva Friends-toiminta ja K-0 – kiusaamiseen puuttuva toiminta.

Sawian-hanke

Ronja Turkan profiilikuva

Ronja Turkka

projektikoordinaattori, Ripa-toiminta
  • Nuorten rikos- ja konfliktityö
  • Ripa-toiminta

Verkostohanke ”Hyvän arjen tukijat”

Sanna Asikaisen profiilikuva

Sanna Asikainen

vanhemmuuden tuen suunnittelija, Hyvän arjen rakentajat -ohjelma
  • Hyvän arjen rakentajat -ohjelma

Tilaa uutiskirjeemme