Uutta polkupyörillä tehtävää liikkuvan nuorisotyön muotoa  on pilotoitu aikaisempina kesinä Helsingissä, Kotkassa, Siuntiossa, Kajaanissa ja Kauhajoella. Tänä kesänä  Willareiksi kutsutut polkupyörät liikkuvat Varkaudessa ja Kauhajoella. Willarit ovat Aseman Lapset ry:n Walkers-toimintaan ja paikallisen nuorisotyön kohtaamisvälineiksi tuunattuja polkupyöriä, jotka menevät sinne, missä nuoret ovat: puistoihin, aukioille ja muihin paikkoihin, joihin bussilla, autolla ja jalkautuen on hankala päästä. Paikkoihin pystytetään mahdollisuuksien mukaan pop-upWalkers-kohtaamispaikka.

 

Varkaudessa Willaritoiminta aloitetaan 7.7. ja Kauhajoella kesäkuun alussa. Molemmilla paikkakunnilla on käytössään kolme Insera-merkkistä pyörää, jotka Helkama-yhtiöt lahjoitti Aseman Lapset ry:n käyttöön 2019.

– Willarit on meille uusi työmuoto, vaikka katutyöstä ja jalkautumisesta kokemusta jo onkin. Tosi hieno juttu, että saatiin Willarit tälle kesälle Varkauteen! Willareiden avulla voidaan olla siellä missä nuoretkin aikaa viettävät ja kohdata  kasvotusten meidän mahtavia nuoria, hehkuttaa nuorisonohjaaja Maiju Vaalimaa Varkauden nuorisopalveluilta.

– Tämä tarjoaa huikean mahdollisuuden kohdata nuoria kesällä ja toisaalta myös nuorille mahdollisuuden kohdata turvallisia aikuisia, kertoo lähiesimies Kati Rytilahti Varkauden nuorisopalveluilta.

– Nuorten kokoontumiskulttuuri on jatkuvassa muutoksessa. Tämä haastaa myös nuorisotyön pysymään nuorten liikkeessä mukana. Liikkuvien nuorisotyömuotojemme kautta olemme saaneet nuorilta erinomaisen vastaanoton, ja nuorten palautteet toiminnastamme vahvistavat sen, että nuoret kaipaavat vapaa-ajan ympäristöihinsä turvallisia ja luotettavia aikuisia, kertoo Walkers-toiminnasta valtakunnallisesti vastaava Minna Lahtela Aseman Lapsista.

Etenkin kesällä nuorille tarjottava toiminta vähenee olennaisesti. Willarien avulla saadaan tuotua turvallisia aikuisia nuorten toimintaympäristöihin ja nuorisotyöllisiin tyhjiöihin.

 

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.www.asemanlapset.fi

Asiasta antavat lisätietoja:

 

– Maiju Vaalimaa, nuorisonohjaaja, Varkauden kaupungin nuorisopalvelut, p. 044 743 6634 (tavoitettavissa 5.7. alkaen)

– Päivi Ojala, Kauhajoen kaupunki, p. 040 591 1281, paivi.ojala@kauhajoki.fi

– Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, p. 040 777 8683

 

Kuvia Willareista

Kaksi pyöräilijää iloisena ajaa toistensa ohitse ilman pyöräilykypäriä

”Tosi hieno juttu, että saatiin Willarit tälle kesälle Varkauteen! Willareiden avulla voidaan olla siellä missä nuoretkin aikaa viettävät ja kohdata kasvotusten meidän mahtavia nuoria!, hehkuttaa nuorisonohjaaja Maiju Vaalimaa Varkauden nuorisopalveluilta.

Kolme aikuista sisällä polkupyörän ympärillä

Walkers-Willareiden kanssa poseeraavat Kauhajoen Walkers-toimintavastaavat Päivi Ojala (kaupunki), Sauli Pihlajakangas (srk) ja Tuomas Ala-Opas (srk).

Tilaa uutiskirjeemme