Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetut Walkers-autot eli Wautot kiertävät muutaman kuukauden jaksoissa eri puolilla Suomea. Kissaeläimiksi nimetyistä wautoista Puuma liikahtaa Raaheen ja Pantteri Paraisille toukokuun alkupuolella. Juhannuksena Tiikerin saa vieraakseen Joensuu. Ilves jatkaa pidempää taivaltaan Kotkassa ja Leijona päättää jaksonsa Sodankylässä heinäkuussa.

   

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Wautolla on tarjolla kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta.     

– Todella hyvällä fiiliksellä odotetaan Wautoa! Tämä on tosi hieno mahdollisuus panostaa sivukylien nuorten kohtaamiseen. Haluamme näyttää, että olemme valmiita tulemaan myös heidän luo, kertoo nuoriso-ohjaaja Milka Perttu Raahen nuorisopalveluista. 

Neljän kuukauden jakson aikana pyritään kohtaamaan nuoria ympäri Raahea. Toimintaa on nyt suunniteltu tehtävän ainakin muutamana iltana viikossa. Wautoa aiotaan hyödyntää myös koulujen välitunneilla sekä tulevissa tapahtumissa, esimerkiksi liikennepuiston avajaisissa, koulun päättäjäisissä sekä nuorisovaltuuston tapahtumissa.  

Innoissaan on Wauton kalenteria jo täytelty. Meitä on iso joukko ammattilaisia mukana niin kaupungin nuorisopalveluista, Vihannin 4H:sta, koulujen hyvinvointiohjaajista ja Raahen seurakunnasta. Lisäksi paikalliset yritykset voivat lähteä mukaan tukemaan alueen nuoria, Perttu Raahesta täydentää.  

Pantteri on jo pitkään odottanut pääsyään Paraisille kesäiseen saaristoon. Wauto-toiminnan antama lisäarvo nuorisotyölle vahvistuu, kun etäisyydet asutusalueiden välillä kasvaa. Toivomme nuorison parissa toimivien ammattilaisten välisen yhteistyön vahvistuvan toimintajakson aikana, kuvailee hankekoordinaattori Roy Pietilä.

Wauton kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen rinnalla. 

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Raahessa toimintaa operoi ja koordinoi Raahen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä muiden nuorisotyöntekijöiden kanssa. Paraisillatoimintaa operoi ja koordinoiParaistennuorisopalvelut.  

  

  

  

Kuvia kaikista Wautoista löytyy täältä.

   

 

Kuvassa Puuma-auto ja ohjaajia Raahen kaupungin nuorisopalveluilta. Vasemmalla nuoriso-ohjaaja Marjo Rautio, takana nuoriso-ohjaaja Jessica Impola, oikealla nuoriso-ohjaaja Hanna Kärnä ja edessä kerho-ohjaaja Ida Tiittanen. 

 

Lisätietoja:

 

 – RAAHE: Milka Perttu, nuoriso-ohjaaja, Raahen nuorisopalvelut, p. 044 439 3353
– PARAINEN: Tove Dahl, vapaa-ajan sihteeri, p. 040 5621 825
– JOENSUU: Jose Martin, yhteisöohjaaja, p. 0504699234

 

Minna Lahtelan profiilikuva

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, kouluttaja
  • Walkers Suomi
  • Walkers-autot
Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja / koordinator & utbildare, Walkers-bilen
  • Walkers Suomi
  • Walkers-autot
Tuomo Kantele

Tuomo Kantele

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja
  • Walkers Suomi
  • Walkers-autot

På svenska:
Ungdomarnas mötesplats Walkers-bilen, alltså
Wauton, är en för ändamålet modifierad husbil. Wauton startar sin verksamhetsperiod den 10.5.22 och vistas i Pargas fram till mitten av augusti. Pantteri, som den här Wauton kallas, är en av fem Walkers-bilar som verkar runt om i Finland
 

Wauto-bilen som verkar på svensk- och tvåspråkiga områden finansieras av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.

Aseman Lapset ry on sitoutumaton valtakunnallinen järjestö, jonka edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä ehkäisee syrjäytymistä. Walkers-toiminta on järjestössä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.  
 

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels 2 -hanketta. Hanke on rahoitettu veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella sekä Brita Maria Renlund säätiön sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiön avustuksella ja Osuuspankin avustuksella. Autot on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Lions-liiton, Eevi ja Eemil Tannisen säätiön sekä Brita Maria Renlund säätiön rahoituksella. Hankkeessa toimitaan viidellä autolla eri puolilla Suomea ja juurrutetaan liikkuvan nuorisotyön menetelmiä eri alueille. 

Lisää uutisia

Tilaa uutiskirjeemme