Wauton toiminnasta Ahvenanmaalla vastaa Kuntien sosiaalipalvelu, ja mukaan nuoria kohtaamaan otetaan myös yhteistyökumppaneita.

Ahvenanmaalla toimitaan ruotsin kielellä ja kohdataan nuoria kaikkien 16 kunnan alueella. Paikalliset toimijat ovat jalkautuneet nuorten pariin aiemminkin henkilöauton avulla, mutta uskovat matkailuauton tuovan työhön uusia ulottuvuuksia ja näkyvyyttä nuorisotyölle. Erityisesti talvella lämmin sisätila helpottaa nuorten kohtaamista.

Leopardi tulee hyrräämään Ahvenanmaalla useampana iltana viikossa ja erityisen ahkerasti kesäaikaan.

– Liikkuvan kohtaamispaikan arvo kasvaa, kun etäisyydet kasvavat. Wauto toimii Ahvenanmaalla laajasti niin Maarianhaminassa kuin pienemmillä paikkakunnilla. Kynnys osallistua toimintaan – siis esimerkiksi kahvinjuontiin ja jutusteluun – on matala, kun auto tulee nuorten luokse sinne, missä he ovat, hankekoordinaattori Roy Pietilä kertoo.

Leopardi on erityisesti ruotsikielisillä alueilla toimiva, uusin Wauto-perheen jäsen. Sen toimintaa rahoittavat LähiTapiola Uusimaa sekä Brita Maria Renlundin muistosäätiö.

Walkers-autotoimintaa toteutetaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa viiden Walkers-auton eli tuttavallisemmin Wauton voimin: kohtaamispaikkoina toimivissa matkailuautoissa nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoistyöntekijät kohtaavat nuoria siellä, missä he aikaansa viettävät.

 

Kysy lisää! Fråga mera!

Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja / koordinator & utbildare, Walkers-bilen
  • Walkers Suomi
  • Walkers-autot

Tilaa uutiskirjeemme