Sampo Korkeila Walkers Helsingin uuden kahvilan oviaukossa

”Mun ja Walkersin suhde on pitkä. Mä oon suunnitellut tähän uusimpaan kahvilaan ikkunateippauksia ja yleistä visuaalista ulkoasua. Mauri on ottanut yhteyttä, kun on tarvittu flyereitä, ohjeita, julkaisuja ja esitteitä. Ja suunnittelin sen kahvilan Walkers-valokyltin, mikä näkyy kadulla”, Sampo Korkeila luettelee.

Mauri Mujunen on Walkers Helsingin toimintavastaava. Yhdessä he ovat Sampon ja muiden työntekijöiden kanssa pohtineet, mitä milloinkin tarvitaan.

”Tällaista vapaaehtoistyötä voi tehdä kotoa käsin ja omien aikataulujen puitteissa. Joskus on ollut paljonkin hommaa ja välissä taas pidempi tauko ennen seuraavaa yhteydenottoa.”

Walkers-autojen kissaeläinteippaukset

Ympäri Suomen kiertelevät Walkers-autot ovat erilaisten kissaeläinten näköisiä. Monien niiden teippausten ulkoasut ovat myös Sampon käsialaa.

”Kissa- ja eläinteemaisia teippauksia on ollut hauska tehdä. Teknisesti siinä on omat haasteensa, kun muotoja on haastava hahmottaa tietokoneen näytöllä. Walkers-bussin teippauksiin hyödynnettiin mustanaamioteemaa työntekijän idean pohjalta.”

Sinisävyisiä esitteitä tummalla pöydällä

Walkers-nuoresta Walkers-vapaaehtoiseksi

Mukaan vapaaehtoiseksi lähtemisestä Sampo kertoo näin:

”Olen Walkersiin tutustunut 90-luvulla. Olin Walkers-nuori ja tunsin näitä Walkersin-työntekijöitä. Jossain vaiheessa erilaisten kuvioiden kautta pyydettiin avuksi. Aluksi taitoin Aseman Lasten lehteä palkattuna taittajana ja tein Walkers-juttuja samalla. Vähitellen kypsyi ajatus, että voisi tehdä näitä vapaaehtoisesti, kun muitakin töitä riitti graafikkona. On arvokysymys tukea tällaista toimintaa, missä nuorilla syntyy kohtaamisten kautta luottamus aikuisiin ja elämään.”

 


Lämmin kiitos Sampo vapaaehtoistyöstäsi Walkersin parissa! 

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Helsingin Walkers on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka. Se sijaitsee osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6 ja on pääsääntöisesti auki arkisin klo 15–20.

Lisätietoa osoitteessa walkers.fi.

Tilaa uutiskirjeemme