Walkers-bussi matkusti toukokuun viimeisenä lauantaina Salon seudulla Perniöön, jossa Walkers-toimintaa on viimeisimmäksi käynnistetty. Perniön ABC:n ja S-marketin pihassa järjestettiin kesäkauden avajaiset. Paikalle oli bussin lisäksi kurvannut paloauto, Drifting-autoja ja muuta aktiviteettia ihmeteltäväksi.

Isommat ja pienemmät perniöläiset pääsivät tutustumaan Walkers-bussiin. Tavattiinpa siellä muutama vapaaehtoisemme serkku ja sukulainenkin! Mukavia keskusteluita ja katsaus Walkersien historiaan saatiin entisen Walkers Salon aktiiviwaparin (vapaaehtoisen) kautta.

  Yhteiset waparipäivät oli hauskoja. Kerrankin oltiin Walkers Hangon vieraana ja päästiin tutustumaan Hangon komeaan vesitorniin, kommentoi salolainen Merja Seppänen.

Toiminta Salon ja Hangon Walkersseissa on sittemmin päättynyt, mutta Walkerseja löytyy edelleen kolmeltatoista paikkakunnalta ympäri Suomen – myös Perniöstä!

 

Walkers Perniön kabinettitoiminta ja vapaaehtoisuus herätti kiinnostusta

Monet lapsiperheiden vanhemmat olivat kiinnostuneita Walkersissa vapaaehtoisena toimimisesta. Perniön Walkers-toimintaa vetävä Matti Pääkkönen kertoi innokkaille tämän hetken toiminnasta.

– Walkers-kabinetti toimii tällä hetkellä keskiviikkoisin ja torstai-iltaisin ABC Perniön kabinetissa. Toivotamme kaikki nuoret sinne lämpimästi tervetulleeksi!, Matti kertoo.

Tavoitteena kabinettitoiminnalla on kohdata nuoria siellä, missä he muutenkin liikkuvat. ABC:n yhteistyön ansiosta  kabinetti saatiin käyttöön nuorten kohtaamispaikaksi, jossa on turvallisia aikuisia ja vapaaehtoisia Matin kanssa kohtaamassa nuoria. Uutta Walkersin työmuotoa testataan ainakin kesän ajan.

 

Nuoruutta pohdittiin ja muisteltiin bussilla kävijöiden kesken

Päivän aikana bussilla keskusteltiin nuoruudesta monenikäisten kanssa. Nuoret kertoivat, millaista Perniössä on elää ja olla nuori.

-Valtaosa nuorista on ihan tyytyväisiä elämäänsä. Ajatus kabinetista on otettu hyvin vastaan. Myös aikuisten kanssa muisteltiin, millaista oli olla nuori, kommentoi bussin Helsingistä paikalle ajanut Eliisa Ahlstedt, Walkers-bussin ja löytävän nuorisotyön toimintavastaava.

Vuosikymmenten takaa löytyi useammalta omia Walkers-muistoja. Ihasteltiin Walkers-toiminnan jatkumista ja pohdittiin, miten itse vanhempana voi siirtää Walkersin henkeä eteenpäin ja toimia turvallisena aikuisena arjessaan.

– Omien Walkers-kokemusten kautta moni hahmottaa sen, että tuttujen aikuisten ja vanhempien lisäksi on nuorelle hyvä mahdollistaa juttelu muidenkin turvallisten aikuisten kanssa. Se tarjoaa hieman erilaista peilipintaa ja auttaa nuorta itsenäistymään, Eliisa jatkaa.

 

Päivän aikana bussilla ja tapahtumassa kohdattiin yli 45 lasta ja nuorta, ja saman verran aikuista ja vanhempia. Walkers-bussin vierailupäivä päättyi, mutta Walkers-toiminta jatkuu Perniössä! Ota yhteyttä Matti Pääkköseen (puh. 050 5591753), mikä paikallinen toiminta, yhteistyö ja vapaaehtoisuus kiinnostaa.

 

 

Perniöläinen Saaren Taika (Topaz Oy) toimii yhteistyökumppanina ja osarahoittajana vuoden mittaisessa kehittämisprojektissa, jossa on palkattu nuorisotyöntekijä paikalliseen akuuttiin tarpeeseen Perniössä ja lähialueella. Rahoituksen turvin myös koulutetaan turvallisia aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä toimimaan lasten ja nuorten parissa. Työssä käytetään Walkers-toimintatapaa, ja sen pääkohderyhmänä ovat 16–18-vuotiaat nuoret. 

Hymyilevä nainen istuu bussissa, taustalla parkkeerattuja autoja ja vihreä pelto

Helsingissä säännöllisesti vapaaehtoisena toimiva Leila oli mukana kohtaamassa nuoria ja kertomassa aikuisille Walkers-toiminnasta.

Ihmisiä seisomassa ABC-Perniön lipan alla

Walkers-bussi osallistui tapahtumapäivään Perniön ABC:llä.

Kaksi aikuista ulkona Walkers-bussin sivuoven sisäänkäynnillä

Walkers Perniössä työskentelevä Matti Pääkkönen juttelee aikanaan Salon Walkersissa aktiivisena vapaaehtoisena toimineen Merja Seppäsen kanssa.

Walkers-bussi takaa kuvattuna ABC:n parkkipaikalla

Walkers-bussi herätti kiinnostusta niin lapsissa kuin aikuisissa. Päivän aikana kohdattiin yli 80 henkilöä vauvasta vaariin!

Tilaa uutiskirjeemme