Walkers-autolla eli Wautolla nuoret voivat viettää vapaa-aikaansa toistensa ja turvallisten aikuisten seurassa. Nuorisotyöntekijöitä ja vapaaehtoistyöntekijöitä tullaan näkemään eri puolilla kuntaa siellä, missä nuoret milloinkin viettävät aikaansa.

Aseman Lapset ry omistaa ja koordinoi neljän Wauton toimintaa, joiden lisäksi muutamilla paikkakunnilla on omia Wautoja. Järjestön omat autot on nimetty ja teipattu kissaeläimiksi. Tiikeri-Wauto aloittaa toimintansa 4.10. ja toimii Liperin alueella puolen vuoden ajan eli maalis-huhtikuun vaihteeseen.

– Toivomme, että nuorisotyö saa Wauton myötä lisää tunnettuutta. Haluaisimme nuorten kynnyksen madaltuvan, jotta he voisivat ottaa meihin yhteyttä aina, kun tarvitsevat aikuista rinnalle kulkemaan, koulunuorisotyöntekijä Miia Nivala pohtii.

Wautolla voidaan tavoittaa nuoria myös kylillä, sillä kaikki eivät pääse kulkemaan taajamiin, joissa nuorisotyön tiloja löytyy. Vesivahingon vuoksi Liperin kirkonkylän nuorisotila ei ole ollut käytössä. Wautolla tullaan kohtaamaan nuoria säännöllisesti myös kirkonkylällä. Nuoria tullaan kohtaamaan Wauton kanssa myös koulujen välitunneilla, etsivässä nuorisotyössä ja onpa suunnitteilla myös nuorisovaltuuston vaaleihin liittyvä nuva-kiertue. Wauto liikkuu kahdesta kolmeen kertaa viikossa.

– Hienoa, että Wauto pääsee viemään nuorisotyötä Liperin alueella myös kauempana kylissä asuville nuorille. Liikkuvalla nuorisotyöllä edistetään alueellista yhdenvertaisuutta ja usein myös toimijoiden arjen yhteistyö vahvistuu, Walkers-autokoordinaattori Tuomo Kantele kertoo.

Aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan mukaan toimintaan. Walkers-vapaaehtoistyön koulutukseen voi hakea ilmoittautumalla Miia Nivalalle tai Jenna Korhoselle.

Tiikerikuvioiseen Wautoon pääsee tutustumaan jo lauantaina 30.9. Liperin leipäpäivä-tapahtumassa Liperin koululla klo 12–14.

 


Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:n kehittämää matalan kynnyksen nuorisotyötä, joka perustuu ammattilaisten ja vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkers-autot eli Wautot ovat matkailuautoja, jotka toimivat liikkuvina nuorten kohtaamispaikkoina siellä missä nuoret ovat. 

Wautot tarjoavat eri paikkakunnilla mahdollisuuden kokeilla ja toteuttaa liikkuvaa nuorisotyötä ja walkers-toimintaa. Vuonna 2022 Wautoilla kohdattiin 21 603 nuorta 546 toimintakerran aikana. Yli puolet kohdatuista nuorista ei osallistu muuhun nuorille suunnattuun vapaa-ajan toimintaan.  

Walkers-autotoimintaa rahoittavat Suomen eduskunta sekä yksityiset säätiöt, kuten Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiö. 

 

Lisätietoja: 

Miia Nivala, koulunuorisotyöntekijä, Liperin kunta, 040 6706 521, miia.nivala@edu.liperi.fi

Jenna Korhonen, etsivä nuorisotyöntekijä, Liperin kunta, 050 4070 636, jenna.korhonen@edu.liperi.fi

Tuomo Kantele, Walkers-autokoordinaattori, Aseman Lapset ry, 041 3131 148, tuomo.kantele@asemanlapset.fi

 

Tilaa uutiskirjeemme