Viimeisten kahden viikon aikana nuorten kanssa puhutuimmat aiheet ovat myös Walkers-toiminnassa olleet Ukrainan sodan aiheuttamat tunteet, ajatukset ja kysymykset. Toiminnassa mukana olevat nuorisoalan ammattilaiset yhdessä koulutettujen Walkers-vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa tarjoavat keskustelutukea ja kuuntelevia korvia kaikista nuorten esiin nostamista aiheista.  

Kynttilöiden sytyttämisellä haluamme vahvistaa nuorten yhteisöllisyyden tunnetta ja muistuttaa, ettemme ole yksin. Kaiken kauhistelun ja ahdistusta herättävän uutisoinnin keskellä on hyvä rauhoittua yhdessä ja huomata, että kaikki ympärillämme toimivat nyt rauhan säilyttämisen eteen, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela kertoo. 

Omista peloista ja ahdistavista ajatuksista puhuminen on tärkeää, ja siihen Walkers-toiminnassa annettaan nuorille mahdollisuus. Aikuisten avulla rakennetaan luottamusta tulevaisuuteen, ylläpidetään positiivista henkeä ja muistetaan ilon merkitys arjessa. Nuorten kanssa on tärkeää keskustella myös jokapäiväisistä asioista. Tyypillisiä keskustelun aiheita Walkersissa nuorten kanssa ovatkin myös ihmissuhteisiin, vapaa-ajan viettoon, kouluun ja opiskeluun liittyvät teemat.  

  Vapaaehtoisemme osaavat kunnioittaa nuoria. Tämä näkyy muun muassa siinä, että asioihin tartutaan silloin, kun nuoret itse ottavat asioita puheeksi. Nuoret luottavat aikuisiimme ja me nuoriimme. Nykyään meidän ei juurikaan tarvitse itse ottaa vaikeita asioita esille, koska nuoret itse tekevät useimmiten aloitteen silloin, kun he tarvitsevat tukea asioihinsa, Walkers-vapaaehtoistyön koordinaattori Miikka Kortelainen kommentoi. 

 Kynttilät syttyvät Walkers-paikkakunnilla perjantaina 11.3. Kaikki Walkersit tiedottavat tilaisuuksista nuorille omilla sosiaalisen median kanavillaan. Lista Walkerseista ja yhteyshenkilöistä löytyy täältä: https://walkers.fi/walkersit-ympari-suomen/ 

 


 Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa toteuttavat yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt eli kunnat, kaupungit, seurakunnat tai yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta.  

Aseman Lapset ylläpitää itse Helsingin keskustassa sijaitsevaa Walkers Helsinkiä, pääkaupunkiseudulla toimivaa Walkers-bussia, Walkers-projektia Perniössä sekä muualla Suomessa operoivia viittä omaa Walkers-autoa: Puumaa, Tiikeriä, Pantteria, Leijonaa ja Ilvestä. Yhteistoimintasopimuksella toimivia Walkerseja on muilla paikkakunnilla tällä hetkellä 12. Järjestö palvelee Walkersejaan monin eduin, jotka helpottavat työn tekemistä ja lisäävät toimintaresursseja. Walkers-tavaramerkin omistaa Aseman Lapset ry.  

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. www.asemanlapset.fi 

.

Asiasta antavat lisätietoja: 

Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava,  p. 040 777 8683  

Miikka Kortelainen, vapaaehtoistyön koordinaattori, p. 044 715 7128 

Paikkakuntien omat Walkers-toimintavastaavat: https://walkers.fi/walkersit-ympari-suomen/  

Tilaa uutiskirjeemme