Helsingissä toimivat järjestöt ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet Koronatalkoot-koordinaatioyhteistyön, jonka tarkoituksena on auttaa apua tarvitsevia löytämään avun ääreen. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä. Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.

Nyt avautuneen koronatalkoot.fi -verkkosivuston myötä apua tarvitsevan ei siis tarvitse tietää tai selvittää, mihin järjestöön oman ongelman tiimoilta tulisi olla yhteydessä. Koronatalkoot-työryhmä käsittelee avunpyynnöt ja etsii kulloiseenkin tukitarpeeseen sopivan järjestön tai tahon sekä varmistaa, että sieltä ollaan yhteydessä avunpyytäjään.

Koronatalkoot-sivuston kautta apua voi pyytää matalalla kynnyksellä. Sivustolta löytää myös Zoomissa maanantaista perjantaihin klo 14–17 toimivan Läksyjelpin, jossa aikuiset tarjoavat etänä apua läksyihin helsinkiläisille peruskoulun 1.–9.-luokan oppilaille sekä heidän vanhemmilleen. Lisäksi Koronatalkoot-sivusto kokoaa yhteen myös suoraan nuoria ja lapsia auttavat chat-palvelut, Sekasin Kollektiivin koordinoiman Sekasin-chatin sekä SOS Lapsikylän Apuu-chatin.

Apua järjestöjen yhteistyönä

Koronatalkoot-sivuston kautta välitettävä tuki voi olla monenlaista: kuuntelevaa ammattilaista, läksyapua, vanhempien vertaisryhmien ohjaamista verkossa, ihmisten tavoittelua puhelimitse ja sosiaalisen median avulla, ohjaamista oikean tukipalvelun piiriin ja niin edelleen. Koronatalkoot-toimintaa on tarkoitus jatkaa rajoitukset huomioiden ainakin koulujen lukukauden loppuun saakka.

Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.

Mukana olevat liki kolmekymmentä järjestöä toivovat talkoomallin ja yhteisen koordinaation leviävän myös muille paikkakunnille.

Koronatalkoot.fi

Koronatalkoissa mukana:

Helsingin kaupunki

Aseman Lapset ry

Helsingin NMKY ry.

Pienperheyhdistys ry

HelsinkiMissio

Suomen Punainen Risti,
Nuorten turvatalo

HNNKY, Tyttöjen talo

MIELI Suomen Mielenterveys ry, SOS-kriisikeskus

Sekasin Kollektiivi

Helsingin seurakuntayhtymä, Erityisnuorisotyö Snellu

Koulupolku ry

MLL:n Uudenmaan piiri

Ehjä Perhe -toiminta

A-klinikkasäätiö

Ammattiopisto Live

Invalidisäätiö

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry / Hadiya

Stop Huumeille ry – Fattaluuta

Helsingin ensikoti ry

Suomen Vanhempainliitto

Loisto setlementti ry

Helsingin Lastenliitto ry

Nicehearts ry

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)

Barnavårdsföreningen i Finland R.F.

Valo-Valmennusyhdistys ry, Nuorisotakuutalo

Nuorten toiminta – Kriminaalihuollon tukisäätiö, Juntu-hanke

Lisätietoja:

Aseman Lapset ry
Heikki Turkka
p. 050 518 5511
heikki.turkka@asemanlapset.fi

Helsingin kaupunki
Marianne Neijonen
p. 040 665 3267
marianne.neijonen@hel.fi

Lisää uutisia

ASEMAN LAPSETRautatientori illlalla. Kuvassa bussi ja aseman torni.
20.06.2021
Vaikka työntekijämme pitävätkin hyvin ansaittuja kesälomiaan, pyörii järjestön työ myös kesällä.
ASEMAN LAPSETKolme jalkautuvaa nuorisotyöntekijää seisoo asematunnelissa maskit päällä.
03.06.2021
Koulut päättyvät lauantaina 5.6. ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.  
WAUTOLeijona-wauto ajaa tiellä Lapin yöttömässä yössä.
16.05.2021
Yksi matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetuista Walkers-autoista eli Wautoista ajelee kesän Lapissa: Muoniossa 24.5.–25.7. ja Kolarissa 26.7.–17.9. Leijonaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Tiikeri-wauto aloittaa puolestaan Mikkelissä 21.5. Muista Wautoista Pantteri pärisee kesän Vaasassa ja Pietarsaaressa, Puuma Turussa ja Ilves Kotkassa.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry