Helsingissä toimivat järjestöt ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet Koronatalkoot-koordinaatioyhteistyön, jonka tarkoituksena on auttaa apua tarvitsevia löytämään avun ääreen. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä. Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.

Nyt avautuneen koronatalkoot.fi -verkkosivuston myötä apua tarvitsevan ei siis tarvitse tietää tai selvittää, mihin järjestöön oman ongelman tiimoilta tulisi olla yhteydessä. Koronatalkoot-työryhmä käsittelee avunpyynnöt ja etsii kulloiseenkin tukitarpeeseen sopivan järjestön tai tahon sekä varmistaa, että sieltä ollaan yhteydessä avunpyytäjään.

Koronatalkoot-sivuston kautta apua voi pyytää matalalla kynnyksellä. Sivustolta löytää myös Zoomissa maanantaista perjantaihin klo 14–17 toimivan Läksyjelpin, jossa aikuiset tarjoavat etänä apua läksyihin helsinkiläisille peruskoulun 1.–9.-luokan oppilaille sekä heidän vanhemmilleen. Lisäksi Koronatalkoot-sivusto kokoaa yhteen myös suoraan nuoria ja lapsia auttavat chat-palvelut, Sekasin Kollektiivin koordinoiman Sekasin-chatin sekä SOS Lapsikylän Apuu-chatin.

Apua järjestöjen yhteistyönä

Koronatalkoot-sivuston kautta välitettävä tuki voi olla monenlaista: kuuntelevaa ammattilaista, läksyapua, vanhempien vertaisryhmien ohjaamista verkossa, ihmisten tavoittelua puhelimitse ja sosiaalisen median avulla, ohjaamista oikean tukipalvelun piiriin ja niin edelleen. Koronatalkoot-toimintaa on tarkoitus jatkaa rajoitukset huomioiden ainakin koulujen lukukauden loppuun saakka.

Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.

Mukana olevat liki kolmekymmentä järjestöä toivovat talkoomallin ja yhteisen koordinaation leviävän myös muille paikkakunnille.

Koronatalkoot.fi

Koronatalkoissa mukana:

Helsingin kaupunki

Aseman Lapset ry

Helsingin NMKY ry.

Pienperheyhdistys ry

HelsinkiMissio

Suomen Punainen Risti,
Nuorten turvatalo

HNNKY, Tyttöjen talo

MIELI Suomen Mielenterveys ry, SOS-kriisikeskus

Sekasin Kollektiivi

Helsingin seurakuntayhtymä, Erityisnuorisotyö Snellu

Koulupolku ry

MLL:n Uudenmaan piiri

Ehjä Perhe -toiminta

A-klinikkasäätiö

Ammattiopisto Live

Invalidisäätiö

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry / Hadiya

Stop Huumeille ry – Fattaluuta

Helsingin ensikoti ry

Suomen Vanhempainliitto

Loisto setlementti ry

Helsingin Lastenliitto ry

Nicehearts ry

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)

Barnavårdsföreningen i Finland R.F.

Valo-Valmennusyhdistys ry, Nuorisotakuutalo

Nuorten toiminta – Kriminaalihuollon tukisäätiö, Juntu-hanke

Lisätietoja:

Aseman Lapset ry
Heikki Turkka
p. 050 518 5511
heikki.turkka@asemanlapset.fi

Helsingin kaupunki
Marianne Neijonen
p. 040 665 3267
marianne.neijonen@hel.fi

Lisää uutisia

ASEMAN LAPSETKaksikymmentä järjestön työntekijää luokkakuvassa
03.05.2021
Haemme joukkoomme viestinnän asiantuntijaa, jolla on vahvaa osaamista järjestöviestinnästä, sosiaalisen median sisällöntuotannosta sekä tiedonkeruusta ja tiedon analysoinnista.  
ASEMAN LAPSETVaaleanpunaisia ilmapalloja kimpussa vihreällä taustalla.
30.04.2021
Kuuden hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa Etelä-Suomessa vielä 16.5. saakka, lisäksi vappua on suositeltu vietettävän pelkästään lähipiirissä tai etänä. Aseman Lapset on mukana nuorille järjestettävässä UPGRADE! -etäfestivaalissa vappuaattona klo 15–22. Musiikkipainotteista ohjelmaa on luvassa Helsingistä, Vantaalta, Keravalta, Jyväskylästä, Kouvolasta ja Tampereelta. 
WALKERSKuvituskuva Walkers-kohtaamispaikasta. Taustalla Walkers-logo ja punainen wip-matto sisäänkäynnin edessä. Etualalla nuorten jalkoja.
27.04.2021
Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkerseja toimii kiinteästi tällä hetkellä Helsingin lisäksi kuudella paikkakunnalla, ja nyt toukokuun aikana toimintansa starttaa kolme uutta Walkers-paikkakuntaa: Kuopio, Savonlinna ja Lahti.  
ASEMAN LAPSETKaupungilla kävelevien nuorten jalkoja. Kuvituskuva.
26.04.2021
Oletko sinä ehdokas, joka pystyy uskottavasti nostamaan päätöksentekoon nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kehittämiskohteita? Kauttamme voit kuulla myös niiden nuorten ääntä, joka helposti jää julkisessa keskustelussa kuulumatta.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry