Helsingin keskustassa toimivalle nuorten Walkers-talolle on kahden vuoden etsinnän jälkeen löytynyt uudet tilat. Toiminta siirtyy helmikuussa vanhalta linja-autoasemalta kivenheiton päähän osoitteeseen Urho Kekkosen katu 4-6. Aseman Lapset ry:n ylläpitämä Walkers-kahvila on toiminut yli kymmenen vuotta Kampin Narinkkatorilla kauppakeskusta vastapäisessä rakennuksessa, jonka omistusjärjestelyjen takia uusi paikka on ollut etsinnässä jo muutaman vuoden ajan.

– Nuorten kohtaaminen ja nuorisotyön tekeminen jatkuvat myös Helsingin ydinkeskustassa, mistä olemme äärimmäisen iloisia, kertoo Aseman Lasten toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

Walkersin idea on, että kuka tahansa Helsingin keskustassa aikaansa viettävä nuori voi helposti löytää turvallisen paikan ja turvallisia aikuisia. Kaikkiaan 11 vuoden aikana Walkers-talolla on käynyt noin 300 000 nuorta.

– Nyt tuli joulu ja juhannus samana päivänä. Upea lopetus järjestön 30-vuotisjuhlavuodelle, iloitsee Wentzel.

Walkersin katu-uskottavuuteen tulee nyt aimo annos lisää rockenrollia, sillä uudet toimitilat sijaitsevat samassa rakennuksessa kuin pohjoismaiden vanhin rock-klubi Tavastia. Vanhassa osoitteessa toiminta päättyy helmikuussa, jolloin siirrytään kohti uusia mestoja. Uuden Walkers-talon ovet avataan heti koronatilanteen niin salliessa.

Helsingin Walkers-talo on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka, jossa on edulliset hinnat, mutta ei ostopakkoa. Ensimmäinen Walkers perustettiin vuonna 1994 Helsingissä, ja tällä hetkellä konseptilla toimii 8 eri Walkersia ympäri Suomea sekä pääkaupunkiseudun lähiöissä operoiva Walkers-bussi.

Walkers toimii pääasiassa avoimena nuorisokahvilana, jossa nuorille on aina tarjolla turvallisten aikuisten läsnäoloa. Ammattilaisten rinnalla nuoria kohtaavat aikuiset, koulutetut vapaaehtoistyöntekijät. Talon henkilökuntana toimii Aseman Lapset ry:n ammattilaisten lisäksi muun muassa kaupungin nuorisopalveluiden jalkautuvia nuorisotyöntekijöitä.

Asiasta antaa lisätietoja toiminnanjohtaja Christian Wentzel, p. 040 900 4889.

www.asemanlapset.fi

 

 

Lisää uutisia

WALKERS-BUSSIBussitiimi istuu portailla. He hymyilevät katse kohti kameraa. Ylhäällä Mikko Riiheläinen ja Mika Rouvinen, alhaalla Samuel Meijer ja Taina Viikari.
09.04.2021
Bussin työntekijöitä voi kohdata pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa ja muissa nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa kaupungilla sekä verkossa Walkersin Discord-kanavalla ja Sekasin-chatissa.
LÖYTÄVÄ NUORISOTYÖViisi ihmistä bussin edustalla, Kuva: Jari Faltin ja Angelica Vironen Terne Apresta Walkers-bussilla lokakuussa 2019 Malmilla. Kuvassa lisäksi Aseman Lasten Mika Rouvinen (toinen vasemmalta) sekä Anne Toivonen (toinen oikealta). Keskellä nuorisotyönohjaaja Heidi Grandström Malmin seurakunnasta.
08.04.2021
Aseman Lasten ja romanijärjestöjen yhteistyö on lisännyt osaamista ja kulttuurin ymmärrystä puolin ja toisin. Aseman Lapset ry toivottaa kaikille hyvää kansainvälistä romanipäivää.
ASEMAN LAPSETAseman Lasten Mikko Riiheläinen ja yhteistyökumppanit jalkautumassa kauppakeskus Triplassa.
16.03.2021
Nuoret tarvitsevat nyt kipeästi turvallisten aikuisten läsnäoloa! Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kuntien, muiden järjestöjen ja esimerkiksi poliisin kanssa nuorten tarpeisiin vastaten.
ASEMAN LAPSETHelsingin kaupunkisiluetti, etualalla junaraiteita ja ratapiha, taustalla kirkontorneja.
16.03.2021
Helsingissä toimivat järjestötahot ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet yhteistyökoordinaation, jolla parannetaan palveluiden tarjonnan ja tarpeiden kohtaamista vallitsevissa olosuhteissa. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry