Helsingin keskustassa toimivalle nuorten Walkers-talolle on kahden vuoden etsinnän jälkeen löytynyt uudet tilat. Toiminta siirtyy helmikuussa vanhalta linja-autoasemalta kivenheiton päähän osoitteeseen Urho Kekkosen katu 4-6. Aseman Lapset ry:n ylläpitämä Walkers-kahvila on toiminut yli kymmenen vuotta Kampin Narinkkatorilla kauppakeskusta vastapäisessä rakennuksessa, jonka omistusjärjestelyjen takia uusi paikka on ollut etsinnässä jo muutaman vuoden ajan.

– Nuorten kohtaaminen ja nuorisotyön tekeminen jatkuvat myös Helsingin ydinkeskustassa, mistä olemme äärimmäisen iloisia, kertoo Aseman Lasten toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

Walkersin idea on, että kuka tahansa Helsingin keskustassa aikaansa viettävä nuori voi helposti löytää turvallisen paikan ja turvallisia aikuisia. Kaikkiaan 11 vuoden aikana Walkers-talolla on käynyt noin 300 000 nuorta.

– Nyt tuli joulu ja juhannus samana päivänä. Upea lopetus järjestön 30-vuotisjuhlavuodelle, iloitsee Wentzel.

Walkersin katu-uskottavuuteen tulee nyt aimo annos lisää rockenrollia, sillä uudet toimitilat sijaitsevat samassa rakennuksessa kuin pohjoismaiden vanhin rock-klubi Tavastia. Vanhassa osoitteessa toiminta päättyy helmikuussa, jolloin siirrytään kohti uusia mestoja. Uuden Walkers-talon ovet avataan heti koronatilanteen niin salliessa.

Helsingin Walkers-talo on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka, jossa on edulliset hinnat, mutta ei ostopakkoa. Ensimmäinen Walkers perustettiin vuonna 1994 Helsingissä, ja tällä hetkellä konseptilla toimii 8 eri Walkersia ympäri Suomea sekä pääkaupunkiseudun lähiöissä operoiva Walkers-bussi.

Walkers toimii pääasiassa avoimena nuorisokahvilana, jossa nuorille on aina tarjolla turvallisten aikuisten läsnäoloa. Ammattilaisten rinnalla nuoria kohtaavat aikuiset, koulutetut vapaaehtoistyöntekijät. Talon henkilökuntana toimii Aseman Lapset ry:n ammattilaisten lisäksi muun muassa kaupungin nuorisopalveluiden jalkautuvia nuorisotyöntekijöitä.

Asiasta antaa lisätietoja toiminnanjohtaja Christian Wentzel, p. 040 900 4889.

www.asemanlapset.fi

 

 

Lisää uutisia

ASEMAN LAPSETRautatientori illlalla. Kuvassa bussi ja aseman torni.
20.06.2021
Vaikka työntekijämme pitävätkin hyvin ansaittuja kesälomiaan, pyörii järjestön työ myös kesällä.
ASEMAN LAPSETKolme jalkautuvaa nuorisotyöntekijää seisoo asematunnelissa maskit päällä.
03.06.2021
Koulut päättyvät lauantaina 5.6. ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.  
WAUTOLeijona-wauto ajaa tiellä Lapin yöttömässä yössä.
16.05.2021
Yksi matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetuista Walkers-autoista eli Wautoista ajelee kesän Lapissa: Muoniossa 24.5.–25.7. ja Kolarissa 26.7.–17.9. Leijonaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Tiikeri-wauto aloittaa puolestaan Mikkelissä 21.5. Muista Wautoista Pantteri pärisee kesän Vaasassa ja Pietarsaaressa, Puuma Turussa ja Ilves Kotkassa.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry