Perniön alueen nuorten hyvinvointiin tartutaan entistäkin pontevammin joulukuun alusta lähtien. Varsinaissuomalaisella, nykyään Saloon kuuluvalla paikkakunnalla tapahtuneet nuorten mielenterveyteen ja päihdeoireiluun liittyvät ikävät tapahtumat saivat paikallisen yrittäjän ehdottamaan nopean reagoinnin yhteistyötä, johon Aseman Lapset tarttui.

Hanke alkaa joulukuun alussa, ja siihen on jo palkattu työntekijä.

Vuoden mittaisen kehittämisprojektin rahoittamiseen sitoutunut yrittäjä etsii nyt mukaan myös muita kumppaneita jakamaan kustannuksia sekä kantamaan kortensa kekoon.

Rahoituksen turvin on palkattu työntekijä sekä koulutetaan turvallisia aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä toimimaan lasten ja nuorten parissa. Työssä käytetään Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä Walkers-toimintatapaa.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16–18-vuotiaat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan ohjaten nuoria olemassa oleviin palveluihin.

Paikallinen yrittäjä, Saaren Taika (Topaz Oy), on lupautunut kattamaan kuluista puolet.

  • Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyi vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden ystäväpiiriä nuoret olivat, kertoo yrittäjä.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

 

Saaren Taika / Topaz Oy
Karoliina Rautio
p. 050 543 8891

Lue lisää:

https://pernionseudunlehti.fi/walkers-toiminta-kaynnistyy-perniossa-joulukuussa

 

Lisää uutisia

ASEMAN LAPSETAseman Lasten työntekijöitä lakujen kanssa
18.11.2021
Olemme saaneet valtavan määrän herkullista Panda-lakua lahjoituksena Orkla Suomelta.
ASEMAN LAPSETLahjoita joulukorttirahasi hyvään tarkoitukseen! Mitäpä jos joulukorttien lähettämisen sijaan toisit tänä vuonna joulumieltä ystävillesi ja yhteistyökumppaneillesi tukemalla lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävää työtä?
17.11.2021
Jaa hyvää joulumieltä ja tee joululahjoitus tänä vuonna Aseman Lasten tärkeään työhön.
ASEMAN LAPSETPiirroskuvia lapsista sateenvarjojen kanssa rivissä seisomassa. Alla keltainen laatikko jossa lukee Lasten oikeuksien viikko ja otsikkona Lapsella on oikeus hyvään kohteluun.
15.11.2021
Lasten oikeuksien viikkoa vietetään 15.–21.11. Aseman Lasten työntekijät kertovat tärkeitä terveisiä aiheeseen liittyen.
ASEMAN LAPSETMusta paita, jossa lukee Harju sekä koordinaatit.
05.11.2021
Pahoittelemme paitojen toimitusaikojen venymistä, kapasiteettia on nyt nostettu ja jatkossa paitojen toimitukset tehdään nopeammin.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry