Vuonna 2022 työskentelyn piirissä 33 nuorta, joista

  • 0
    alle 15-vuotiaita
  • 0
    15–17-vuotiaita
  • 0
    18+-vuotiaita

.
Pasila-toiminnassa tehdään töitä rikoksilla oireilevien nuorten kanssa. Työntekijät kulkevat nuoren rinnalla ja tukevat häntä läheis- ja ammattilaisverkostojen kanssa. Tavoitteena on tukea nuorta elämän eri osa-alueilla ja rikoskierteen katkaisussa.

Pasila-toimintaan ohjautuu nuoria mm. Helsingin poliisin nuorten tutkintaryhmästä, lastensuojelusta ja sovittelutoiminnasta. Kohderyhmää ovat nuoret, jotka ovat tehneet toistuvasti rikoksia ja joiden arvioidaan hyötyvän nuorisotyön ammattilaisten tuesta. 

Pasila-toiminta on intensiivistä avotyöskentelyä, joka kohdentuu nuoren vapaa-aikaan. Nuorilla voi olla taustalla huonoja kokemuksia viranomaisista ja muista aikuisista, joten luottamuksen rakentaminen on edellytys työlle. Pizzan, kuntosalin tai muun arkisen tekemisen äärellä luodaan suhde nuoreen. Kun luottamus on syntynyt, monelle nuorelle on tärkeää viettää aikaa luotettavien aikuisten kanssa ja saada heihin yhteys tarvittaessa nopeastikin, myös virka-ajan ulkopuolella. Moni huoltajakin kokee tärkeänä sen, että vaikeassa tilanteessa on joku tai muutamakin ihminen, joihin voi olla tarvittaessa yhteydessä.

Pasila-työntekijät tekevät nuorten kanssa koulutehtäviä, auttavat työ- ja asuntoasioissa, kuuntelevat parisuhde- ja perhehuolia, ovat mukana esimerkiksi oikeudenkäynneissä ja vierailevat tutkintavankeudessa olevien nuorten luona vankilassa. Työskentely on pitkäjänteistä ja kestää yleensä vuosia. Vuodesta 2018 lähtien Pasila-toiminnassa on ollut mukana yli 20 nuorta, joista suurimman osan kanssa työskennellään edelleen.

Nuorten ja poliisin lisäksi toimitaan yhdessä nuoren läheisverkon, lastensuojelun ja esimerkiksi eri oppilaitosten sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Pasila-toiminnan yhteistyökumppaneina toimivat myös muun muassa Helsingin kaupunki ja Suomen Nuorisolääkärit ry. Toimintaa toteutettiin hankemuotoisena vuosina 2018–2021. Vuodesta 2022 alkaen Pasila on saanut STEA-rahoitusta, jonka turvin toiminta on vakiintunut työmuodoksi.

Kysy lisää!

Heikki Turkan profiilikuva

Heikki Turkka

tiimipäällikkö, rikos- ja konfliktityö

Nina Liuko

lähiyhteisövalmentaja, Pasila-toiminta
Tomas Luodon profiilikuva.

Tomas Luoto

projektityöntekijä, Pasila-toiminta
Ilkka Piiraisen kasvokuva.

Ilkka Piirainen

lähiyhteisövalmentaja, Pasila-toiminta

Tilaa uutiskirjeemme