Aseman Lapset mukana NUORI2023-tapahtumassa 18.–20.4.

Tiistaina 18.4. klo 16–17

Lasten ja nuorten konfliktit ja väkivalta – Kuinka näitä selvitetään moniammatillisesti?

Merkittävä osa nuorten tekemistä väkivaltarikoksista tapahtuu koulussa tai muussa julkisessa tilassa. Vakavat, pitkittyneet konfliktit ja kiusaaminen heijastuvat lähes aina koulusta vapaa-ajalle ja sosiaaliseen mediaan – sekä toisin päin. Näiden selvittäminen ja hoitaminen on aina aikuisten vastuulla.

Millaisia konflikteja kohdataan ja mitä hyväksi havaittuja työkaluja tai työskentelytapoja on olemassa? Mikä on nuorisotyön rooli selvittelytyössä? Luvassa on dialoginen ja osallistava keskustelu konfliktityön asiantuntijoidemme Emmi Wallinin ja Jessica Hakalan johdolla. Ohjelmanumerossa lisätään ymmärrystä lasten ja nuorten konfliktinratkaisusta jakamalla kokemuksia ja menetelmiä osallistujien kesken.

Aseman Lasten Katusovittelu ja K-0 – kiusaamiseen puuttuva työ esittelee oman restoratiivisen työotteensa, yhdessä koulun sekä nuorisotyön asiantuntijoiden kanssa.


Keskiviikkona 19.4. klo 17.30–18.30

Sankareita ilman viittaa? Keskustelua nuorisotyön resurssien riittävyydestä ja toimintaedellytyksistä.

Paneelissa nuorisotoimialan työntekijät sekä valtionhallinnon ja Veikkauksen edustajat käyvät keskustelua toimialan resurssien riittävyydestä.

Keskustelussa on kriittinen pohjavire; vaikka nuorisolaki antaa nuorisotyölle kunnianhimoiset tavoitteet, onko nuorisotyöntekijöillä edes mahdollisuutta vetää sankarinviittaa harteilleen, kun alan henkilöstömäärä on noin 3% opetusalan henkilömäärästä?

Paneelikeskustelun tarkoituksena on herättää kriittistä yhteiskunnallista keskustelua toimialan resurssoinnin riittävyydestä tilanteessa, jossa nuorisotyötä rahoitetaan Veikkauksen tuotoilla enää vuoden 2023 loppuun saakka.

Panelistit:

OKM: johtaja Henni Axelin, nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto
NMKY: pääsihteeri Olli Joensuu
Vantaan kaupunki: nuorisotyön päällikkö Pekka Mäkelä
Eduskunta: kansanedustaja, nuorisotutkija Veronika Honkasalo
Järjestötoimija: Aseman Lasten julkisten tilojen nuorisotyön toimintavastaava Eliisa Ahlstedt
Kuhmoisten kunta: nuoriso-ohjaaja Satu Forsberg

Keskustelu pohjautuu nuorisotoimialan tilastoihin alan resursseista sekä Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijoiden nuorisotyöntekijöiden työhyvinvointihankkeessa (2020–2021) saatuihin tuloksiin. Tutkimushanke toteutettiin yhteistyössä Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa ja sen rahoittajana toimi opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ohjelman tuottaa Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat ry ja sen juontajana toimii liiton puheenjohtaja Harri Liikala.

Nuori2023-tapahtuman kuvituskuva, jossa teksti


Nuori2023-tapahtuma on tarkoitettu kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille. Jopa 3000 alan toimijaa saapuvat tapahtumaan ympäri Suomea eri kunnista, järjestöistä, seurakunnista ja alan oppilaitoksista. NUORI2023 on koko kasvatus- ja nuorisoalan suurtapahtuma, jossa alan toimijoiden on mahdollista kehittää osaamistaan ja verkostoitua.

Tapahtumaa järjestää Allianssi ja Kirkkohallitus.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan.

Tilaa uutiskirjeemme