Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Helsingin Walkers-talolle löytyi uusi osoite

Helsingin Walkers-talolle löytyi uusi osoite

Helsingin keskustassa toimivalle nuorten Walkers-talolle on kahden vuoden etsinnän jälkeen löytynyt uudet tilat. Toiminta siirtyy helmikuussa vanhalta linja-autoasemalta kivenheiton päähän osoitteeseen Urho Kekkosen katu 4-6. Aseman Lapset ry:n ylläpitämä Walkers-kahvila on toiminut yli kymmenen vuotta Kampin Narinkkatorilla kauppakeskusta vastapäisessä rakennuksessa, jonka omistusjärjestelyjen takia uusi paikka on ollut etsinnässä jo muutaman vuoden ajan.

- Nuorten kohtaaminen ja nuorisotyön tekeminen jatkuvat myös Helsingin ydinkeskustassa, mistä olemme äärimmäisen iloisia, kertoo Aseman Lasten toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

Walkersin idea on, että kuka tahansa Helsingin keskustassa aikaansa viettävä nuori voi helposti löytää turvallisen paikan ja turvallisia aikuisia. Kaikkiaan 11 vuoden aikana Walkers-talolla on käynyt noin 300 000 nuorta.

- Nyt tuli joulu ja juhannus samana päivänä. Upea lopetus järjestön 30-vuotisjuhlavuodelle, iloitsee Wentzel.

Walkersin katu-uskottavuuteen tulee nyt aimo annos lisää rockenrollia, sillä uudet toimitilat sijaitsevat samassa rakennuksessa kuin pohjoismaiden vanhin rock-klubi Tavastia. Vanhassa osoitteessa toiminta päättyy helmikuussa, jolloin siirrytään kohti uusia mestoja. Uuden Walkers-talon ovet avataan heti koronatilanteen niin salliessa.

Helsingin Walkers-talo on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka, jossa on edulliset hinnat, mutta ei ostopakkoa. Ensimmäinen Walkers perustettiin vuonna 1994 Helsingissä, ja tällä hetkellä konseptilla toimii 8 eri Walkersia ympäri Suomea sekä pääkaupunkiseudun lähiöissä operoiva Walkers-bussi. Lisäksi matkailuautoista nuorten liikkuviksi nuorisotiloiksi muunnetut Wautot toimivat viidellä paikkakunnalla.

Walkers toimii pääasiassa avoimena nuorisokahvilana, jossa nuorille on aina tarjolla turvallisten aikuisten läsnäoloa. Ammattilaisten rinnalla nuoria kohtaavat aikuiset, koulutetut vapaaehtoistyöntekijät. Talon henkilökuntana toimii Aseman Lapset ry:n ammattilaisten lisäksi muun muassa kaupungin nuorisopalveluiden jalkautuvia nuorisotyöntekijöitä. 

Asiasta antaa lisätietoja toiminnanjohtaja Christian Wentzel, p. 040 900 4889.

www.asemanlapset.fi

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö, joka täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu nuorisotyön ammattilaisten ja vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.   

Lisää uusi kommentti

Uutiset

15.01.21

Aseman Lasten toiminta keväällä 2021

Saimme viime vuoden lopulla iloisia uutisia rahoituksen suhteen ja toimintamme jatkuu tämän vuoden ajan lähes samassa...

Lue lisää

07.01.21

Blogikirjoitus: Tervetuloa yhteiskuntaan, nuoret!

Olin ladulla pohjoisessa, kuten tapaan olla lähes kaikkina vuoden päivinä, kun kuulin, että Aseman Lapset on viimein...

Lue lisää

16.12.20

“Onnistuneet kohtaamiset antavat voimaa”

Walkers-bussi on linja-autoon tehty liikkuva nuorisokahvila. Bussi toimii pääkaupunkiseudun lähiöissä parin kuukauden...

Lue lisää

15.12.20

Aseman Lasten toiminta vuonna 2021

Joulukuun alkupuoli on perinteisesti ollut jännittävää aikaa järjestöissä, sillä monet avustuspäätökset...

Lue lisää