Yhteistyö on keskeistä kaikessa toiminnassammeYstäväkirjassamme esittelemme yhteistyökumppaneitamme eri aloilta ja eri puolilta Suomea. 


Mikko Kiri / Liikkuva nuoriso-ohjaaja / Kotkan Nuorisotyö

 

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Teen työtäni iltapainotteisesti. Iltapäivisin hoidan kontaktit yhteistyöverkostoon, huollan Walkers- autoa ja yritän ylipäätään pysyä kalenterin perässä. Iltaisin ajan Walkers- autoa kotkalaisten nuorten luo. Jalkaudun työkavereideni ja vapaaehtoisten kanssa paikallisiin kauppakeskuksiin ja puistoihin.

Millaista yhteistyötä teet Aseman Lasten kanssa?

Meillä on yhteistoimintasopimus Walkers- toiminnasta Kotkassa vuosille 2020-2022. Aseman lapset toimitti meille Kotkaan upean Ilves- Wauton jota käytämme työkalunamme liikkuvassa nuorisotyössä. Olemme siis tiiviissä yhteistyössä Walkers on wheels 2- hankeen myötä.

Mikä on työssäsi parasta?

Helppo. Nuoret ja se mitä kaikkea voin vielä keski- iässä oppia nuorilta. Vuonna 2021 voin tyytyväisenä todeta että Suomen nuoriso edelleen luo nuorisokulttuurinsa ja alakulttuurinsa kysymättä ylhäältäpäin mitään. Niiden muodostumista on kiehtovaa seurata.

Entä haastavinta?

Nuorison ja toiminnan ulkopuolisten aikuisten välissä ja tulkkina oleminen tuo omat haasteensa. Kaikilla ihmisillä ei riitä ymmärrys nuorten ikätasonsa normaaliin käytökseen.

Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä?

Kotkan kokoisella paikkakunnalla nuorisopalvelut usein työskentelevät samojen nuorien ja ryhmien kanssa. Yhteistyöllä on mahdollista toteuttaa logistisesti järkevää toimintaa ja tehdä palveluohjausta erittäinkin sutjakkaasti.

Entä onko siinä haasteita?

Ajoittain eri toimintakulttuureista tulevia työntekijöitä kannattaa hetken seurailla ennen kuin yhtenäinen tapa tehdä työtä löytyy.

Mikä tämän päivän nuorissa ilahduttaa, mikä huolestuttaa?

Nuorten kyky ja halu keskustella on ilahduttavaa. Vastauksen saa kun kysyy. Useimmiten rohkeus keskusteluun puuttuu meiltä aikuisilta. Huolestuttaa nuorten hyvinvointi, turvallisten aikuisten puuttuminen. Huolestuttaa myös kaikki mihin ei konkreettisesti pääse käsiksi kuten internetissä tapahtuva kiusaaminen

Miten korona-aika on vaikuttanut työhösi?

Todella paljon. Nuoret ovat rajoitustoimien jäljiltä jääneet enemmän ja enemmän yksin asioidensa kanssa. Ahdistuksen määrä minkä pandemia tuottaa nuorten keskuudessa on valtava. Nuorten kohtaaminen on ollut entistäkin tärkeämpää.

Millainen olit 15-vuotiaana?

Sosiaalinen ja tekevä. Monelle asialle avoin ja vaikutteille altis. Naiivi vielä kohtaamaan aikuisten maailmaa sellaisenaan.

Mitä haluaisit sanoa 15-vuotiaalle sinulle?
Terve skeptisyys on hyvä asia. Ole ja mene rauhallisemmin.

Mitä haluaisit sanoa tämän päivän 15-vuotiaille?

Saman asian. Rauhassa ja tarkastellen eteenpäin.


Lue muut Ystäväkirjan tyypit täältä

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry