Yhteistyö on keskeistä kaikessa toiminnassammeYstäväkirjassamme esittelemme yhteistyökumppaneitamme eri aloilta ja eri puolilta Suomea. 


Mait Lukka, yrittäjä, asiakkuuspäällikkö Mainostoimisto Quba Oy:ssa

 

Millainen on tavallinen työpäiväsi?
Tavallinen työpäiväni koostuu pitkälti erilaisista palavereista ja neuvonpidoista, joissa ratkotaan erilaisia markkinointiin ja mainontaan liittyviä kysymyksiä. Palavereiden lisäksi työpäivään kuuluu paljon muutakin vuorovaikutusta niin puhelimen kuin viestipalveluiden välityksellä. Koska käsiteltäviä asioita on monesta eri aihepiiristä, on tärkeintä pystyä keskittymään juuri käsiteltävään aiheeseen.

 

Millaista yhteistyötä teet Aseman Lasten kanssa?
Olemme Aseman Lasten mainostoimistokumppani ja suunnittelimme mm. järjestön uuden verkkopalvelun.

 

Mikä on työssäsi parasta?
Mahdollisuus tutustua uusiin toimialoihin ja sitä kautta uusiin ihmisiin. Seurata luovien kollegoiden työskentelyä ja nähdä niiden työn tuloksia ensimmäisten joukossa.

 

Entä haastavinta?
Tehdä oikeita valintoja hyvien vaihtoehtojen joukosta. Liian nopeasti tikittävä kello:)

 

Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä?
Yhteistyö antaa mahdollisuuden unelmoida isommin.

 

Entä onko siinä haasteita?
Yhteistyö vaatii luottamusta ja sitoutumista, niiden löytäminen voi joskus viedä aikaa.

 

Mikä tämän päivän nuorissa ilahduttaa, mikä huolestuttaa?
Nykyajan nuorilla on käytössä valtavasti informaatiota, rajattomat mahdollisuus vuorovaikutukseen sekä itsensä toteuttamiseen. Kyky hyödyntää näitä mahdollisuuksia ilahduttaa, etenkin kun siihen liittyy halu jakaa kokemaansa ja oppia samalla muilta. Huolestuttaa samojen mahdollisuuksien tuomat sosiaaliset paineet ja siihen liittyvä syrjäytyminen. Vuorovaikutuksen siirtyminen digitaaliseen ympäristöön ja fyysisten vuorovaikutustaitojen heikentyminen.

 

Miten korona-aika on vaikuttanut työhösi?
Työstä on tullut hektisempää koska työt tehdään pääsääntöisesti yhdestä paikasta, kotoa käsin. Tämä ei aina anna mahdollisuutta nollata tilanteita, samalla tavalla kun siirrytään fyysisesti paikasta toiseen. Sosiaalinen kanssakäyminen on rajallinen, vaikka toisaalta aikaa perheen ja läheisten kanssa on enemmän.

 

Millainen olit 15-vuotiaana?
Koin olevani aikuinen jolla on erioikeudet tehdä ei aikuisille kuuluvia asioita. Erityisesti Helsinki oli kiinnostava paikka monikulttuurisuuden kasvun myötä 90-luvun puolessavälissä. Siksi myös oman identiteetin kehitystä oli mielenkiintoista seurata, oman monikulttuurisen taustan vuoksi. Viihdyin erilaisissa porukoissa, mutta myös kotona ja vanhempien seurassa.

 

Mitä haluaisit sanoa 15-vuotiaalle sinulle?
Ennen kun teet, mieti kaksi kertaa. Kaupunki on täynnä kerhoja, seuroja ja harrastuksia, selvitä mitä kaikkea löytyy.

 

Mitä haluaisit sanoa tämän päivän 15-vuotiaille?
Ympärilläsi olevat aikuisetkin ovat olleet joskus 15-vuotiaita. Jaa heille kuulumisia, pyydä apua tai neuvoa – älä epäile, kyllä he ymmärtävät ja auttavat parhaansa mukaan.

 

Tutustu muihin Ystäväkirjan kirjoituksiin >>

Tilaa uutiskirjeemme