Millainen on tavallinen työpäiväsi? 

Aloitan aamuni uutisten lukemisella, sähköpostin tsekkauksella ja mahdollisesti niihin vastaamisella. Sitten sen kimppuun mitä päivän ”to do” -lista näyttää. Se voi olla yhteisöpedagogi-opiskelijoiden opetusta tai oppariohjausta, yhteistyötapaamisia, hankekokouksia, tutkimushommmia: aineiston keruuta, haastatteluja, analysointia, lukemista, kirjoittamista joko ideoiden tai hullun lailla dedis niskassa tms. päivästä ja tilanteesta riippuen. Liian usein työpäivä menee tietokoneen ääressä.

Millaista yhteistyötä teet Aseman Lasten kanssa?

Äskettäin päättyi Liikkuvan nuorisotyön tutkimushanke, jossa määriteltiin paitsi liikkuvan nuorisotyön käsite myös analysoitiin Aseman Lasten Wautojen toimintaa nuorisotyönä. Yhteistyö oli siis pääosin Walkers on Wheels -hankkeen parissa. Toivottavasti jatkossa yhteistyö jatkuu ja ehkä myös muiden teemojen parissa mahdollistuu.

Mikä on työssäsi parasta? 

Tutkijan työssä: monien mielipiteiden ja näkökulmien kuunteleminen ja niiden edelleen sanoittaminen suhteessa jo tiedettyyn ja tutkittuun tietoon. Ja ihmisten kohtaaminen!

Entä haastavinta?

Tiivistäminen, napakasti ilmaiseminen ja ymmärrettävästi kirjoittaminen. Haluaisin antaa kaikkien äänien kuulua myös omissa tutkimuksessa ja kirjoituksissa, mutta usein merkkimäärät tulevat vastaan. Usein on puristettava iso määrä asiaa pieneen tilaan, mutta ymmärrettävästi. Aina en tiedä onnistunko.

Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä?

Yksin meistä ei ole mihinkään!

Entä onko siinä haasteita?

Yhteisen kielen ja kommunikaation tavan sekä toisaalta esimerkiksi organisaatiotasoisten jähmeyksien vuoksi joskus yhteistyö eri kentillä voi olla hankalaa. Pikkuhiljaa tunnustellen eteenpäin.

Mikä tämän päivän nuorissa ilahduttaa, mikä huolestuttaa?

Ilahduttaa maailman tilasta kiinnostuminen, huolestuttaa yksinäisyys.

Miten korona-aika on vaikuttanut työhösi?

Ennenkin olen ollut paljon yksin ja koneella, mutta nyt toki entistä enemmän. Työpäivät ovat etänä pitkiä ja taukoja muistaa pitää liian harvoin.

Millainen olit 15-vuotiaana?

Hiljattain yhteiskunnasta ja maailmasta sekä sen pelastamisesta kiinnostunut aktivistin alku.

Mitä haluaisit sanoa 15-vuotiaalle sinulle?

Vähempikin riittää, oot hyvä just noin, muita ei tarvitse miellyttää.

Mitä haluaisit sanoa tämän päivän 15-vuotiaille?

”Tehän ootte jo oikein, kun te ootte vaan just noin!” (PMMP, Tytöt).

 

Lue kaikki ystäväkirjan sivut

 

Aseman Lasten ystäväkirja

Yhteistyö on keskeistä kaikessa toiminnassamme. Ystäväkirjassamme esittelemme yhteistyökumppaneitamme eri aloilta ja eri puolilta Suomea.


Nimi: Aino Tormulainen

Tehtävä: Tutkija, Humanistinen ammattikorkeakoulu

Liikkuvan nuorisotyön tutkimushankkeessa selvitettiin millaista lisäarvoa autoilla liikkuminen tuo nuorisotyöhön. Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Nuorisotutkimusseuran toteuttaman hankkeen tutkimusraportti Liikkuen läsnä, hetkessä teille on luettavissa Nuorisotutkimusseuran sivuilla.

Tilaa uutiskirjeemme