Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetut  Walkers-autot eli Wautot kiertävät normaalisti muutaman kuukauden jaksoissa eri puolilla Suomea. Tänä kesänä kaksi Wautoamme pääsevät mukaan myös kesätunnelmaan, sillä Tiikeri- ja Leijona-wautot suuntaavat heinäkuussa Kajo-partioleirille!

Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas suurleiri eli finnjamboree, joka kerää tuhansia partiolaisia Evon metsiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Kajon telttakaupunki kohoaa Evon leirialueelle lähelle Hämeenlinnaa 15.–23.7.2022. Paikalle odotetaan yli 13 000 osallistujaa, joista nuorimmat ovat 12-13-vuotiaita. Kajo on paikka, jossa ihmiset eri puolilta ja eri lähtökohdista tapaavat toisiaan leirin luontevassa ympäristössä.

Hankekoordinaattorimme kouluttavat leirillä kohtaamistyössä mukana olevia leiriläisiä Walkers-konseptin mukaisesti, jotta he voivat olla wautoilla mukana kohtaamassa leiriläisiä.

– Walkers on Wheels -hanke on aiemminkin tehnyt yhteistyötä partiolaisten kanssa ja se on koettu erittäin hyväksi. Kajolla on valtavan hienot mahdollisuudet päästä kohtaamaan lukuisia nuoria. Samalla voimme vapaaehtoiskoulutuksen kautta antaa lisää työkaluja kohtaamistyöhön Kajolla sitä tekeville vapaaehtoisille, kommentoi leirille lähtevä hankekoordinaattori Roy Pietilä.

 

Wautot ovat mukana leirillä alusta loppuun asti. Kajo-partioleiriä ennen ja jälkeen Tiikeri seikkailee Joensuussa. Leijona lopettelee jaksoaan juhannusviikolla Sodankylässä ja suuntaa heinäkuun leirin jälkeen Imatralle.

Ilmoittautuminen Kajolle on päättynyt, mutta perheet, sukulaiset, ystävät, tuttavat, kummit ja kaikki muut suurleiristä kiinnostuneet voivat osallistua vierailupäivään tiistaina 19.7. klo 10–17.

Lisätietoa Kajo-partioleiristä

 


Aseman Lapset ry on sitoutumaton valtakunnallinen järjestö, jonka edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä ehkäisee syrjäytymistä. Walkers-toiminta on järjestössä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.  
 

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels 2 -hanketta. Hanke on rahoitettu veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella sekä Brita Maria Renlund säätiön sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiön avustuksella ja Osuuspankin avustuksella. Autot on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Lions-liiton, Eevi ja Eemil Tannisen säätiön sekä Brita Maria Renlund säätiön rahoituksella. Hankkeessa toimitaan viidellä autolla eri puolilla Suomea ja juurrutetaan liikkuvan nuorisotyön menetelmiä eri alueille. 

Matkailuauto metsässä

Kuvassa näkyvä Tiikeri-wauto suuntaa Leijonan kanssa reiluksi viikoksi partioleirille lähelle Hämeenlinnaa.

Yllä olevan partiokuvan kuvaaja: Anna Enbuske.

 

Lisätietoa

Roy Pietilän profiilikuva

Roy Pietilä

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja / koordinator & utbildare, Walkers-bilen
  • Walkers Suomi
  • Walkers-autot
Tuomo Kantele

Tuomo Kantele

Walkers-autokoordinaattori, kouluttaja
  • Walkers Suomi
  • Walkers-autot

Tilaa uutiskirjeemme