Vapaaehtoisten päivä on kansainvälinen juhlapäivä, jota juhlitaan Suomessa 3.12.2021. Vapaaehtoisten päivän tarkoituksena on huomioida ja kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästään tärkeästä työstä. Walkers-toiminnassa ympäri Suomen vapaaehtoiset eli waparit ovat toiminnan ytimessä kohtaamassa nuoria. 

Sonja Savonlinnasta

”Tässä on Sonja, yksi Savonlinnan mahtavista vapaaehtoisista!

Sonja on aloittanut Walkers vapaaehtoisuran tänä syksynä ja hän on sujahtanut remmiin loistavasti. Sonjan tapa olla nuorten kanssa on hyvin luontevaa ja hänestä huokuu lämpö ja aitous nuorten parissa ollessaan. Myös vapaaehtoisten lisäkoulutuksessa tänä syksynä Sonja vilautti uskomattomia näyttelijän taitojaan Zompeilemalla Savonlinnan Walkerssin uusien vapaaehtoisten houkutteluvideossa. Irtosipa tällä videolla vuoden Walkers kiertopalkintokin!

On todella hienoa, että Savonlinnassa Walkers-toiminnan pariin on saatu niin huippuja turvallisia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa savonlinnalaisille nuorille. Tämä jos mikä, on vasta arvokas juttu! Kiitos tästä kuuluu kaikille Savonlinnan Wapareille.”

– Sariia Linnamurto, Siilinjärven Walkersin toimintavastaava

Sonja Savonlinnan vapaaehtoinen seisoo ruskeaa seinää vasten

Juha Helsingistä

”Kun teen vapaaehtoistyötä, saan elämään lisää merkityksellisyyttä. Kuin antaisi joululahjoja läheisille.”

Juha Koivulaakso on waparina keittänyt kahvia ja jutellut nuorten kanssa Walkers-kahvilalla jo kolmen vuoden ajan. Kesällä 2021 Juha auttoi Walkers Helsingin kahvilan remontissa maalaamalla seiniä ja asentamalla Elisan wifi-yhteyden nuorten käyttäväksi. Lisäksi hän on koronan aikaan jutellut Discord-yhteisöpalvelussa nuorten kanssa.

”Tärkeimpiä on ne normaalit illat kahvilalla. Lempipaikkani on olla ovella vastaanottamassa ja kohtaamassa jokainen nuori ainakin lyhyesti. Touhukkaan illan jälkeen on tunne, että on saanut jotain aikaan. Se tuo elämään mielekkyyttä ja myös apua työelämään, kun on enemmän varmuutta erilasten ihmisten kohtaamiseen”, Juha kommentoi waparina olemisen parhaita puolia.

Juha lähti alun perin mukaan vapaaehtoistoimintaan Elisa Oyj:n ja Walkersin yhteistyön kautta. Elisalla työskentelevän Juhan mielestä waparina oleminen on mainiota vastapainoa toimistotyölle, se auttaa ymmärtämään nuorten maailmaa paremmin ja antaa Walkers-kahvilan työntekijöille mahdollisuuden keskittyä täysillä yksilötyöhön nuorten kanssa.

”Juha on skarppi aikuinen, oikea viilipytty, jolla on mahtava huumorintaju”, kommentoi Mauri Mujunen, Walkers Helsingin toimintavastaava.

Jarkko Siilinjärveltä

”Jarkko on yksi Walkers Siilinjärven arvokkaista wapareista, joka on ollut mukana toiminnassa syksystä 2020. Jarkko on tehnyt paljon vapaaehtoistyötä eri järjestöissä mm. SPR:ssä, Siilinladulla sekä MLL:ssä, jonka toiminnassa hän on tälläkin hetkellä mukana. Juurikin MLL:n toiminnan kautta Jarkko innostui lähtemään mukaan meidän toimintaamme wapariksi wauto-jaksolle. Jarkko on ollut vuosia töissä autokoulun opettajana ja luonnollisesti työnkin puolesta on ollut helppo tulla jutuille nuorten kanssa.

Jarkko kuvaa kolmella sanalla vapaaehtoistyötä:
MIELENKIINTOISTA, AVARTAVAA, ANTOISAA!

Me ollaan Siilinjärvellä tosi kiitollisia, kun ollaan saatu Jarkko mukaan meidän Walkers tiimiin!”

– Katja Kohonen, Siilinjärven Walkersin toimintavastaava

Jarkko Siilinjärven vapaaehtoinen biljardipöydän ääressä

Tilaa uutiskirjeemme