Walkers-Helsingin astiakaapilla wapari Markku

Rakentamassa uutta Walkers Helsingin kahvilaa

Walkers Helsingin kahvilassa Markku Arvonen tuntee omakseen baaritiskin takana touhuamisen, sillä hän on asiakaspalvelija ammatiltaan. Viimeisimmäksi hän on auttanut Helsingin Walkersin uuden kahvilan sisustuksen toteuttamisessa.

”Sisustus on Essi Nadorin piirtämä ja pitkälti mun tekemä”, Markku kommentoi ja luettelee erilaisia asioita, mitä hän on sinne rakentanut:

  • Baaritiski ja sen takana olevat hyllyt
  • Siirrettävä astianpesukonekaappi/tiskipöytä takahuoneeseen
  • Ulko-oven puoliautomaattinen säppi (josta olen erityisen ylpeä!)
  • Kolme säilytyskaappia, narikat ja hyllyt takahuoneeseen
  • Kahvilan pitkät penkit ja oven vieressä oleva tiski
  • Narikat ja hyllyt takahuoneeseen

Romuautoista rakenteluhommiin

”Tykkään rakennella kaikkea ja elämä on lusittava kuitenkin loppuun asti, eli turha sohvan pohjalla lusia. Teen mieluummin jotain järkevää”, Markku kuvailee. ”Walkers kahvilan remontti osui hyvään saumaan, sillä olin polvileikkauksen jälkeen kolme kuukautta sairaslomalla. Vaimoni Pipsan kanssa yhdessä oltiin tekemässä ja asentamassa esimerkiksi baaritiskin hyllyjä.”

Markku auttoi jo aikanaan kahvilan muutossa, ja on aiemmassa kahvilassa tehnyt vastaavia rakenteluhommia mm. uusimalla vanhaa keittötä. Mukaan lähtemistä noin kymmenen vuotta sitten hän kuvaili näin:

”Ennen talvisin korjailin romuautoja, mutta polvivaivojen takia sitä ei enää pystynyt tekemään. Etsin uutta harrastusta, ja Walkers tuntui omalta, sillä se on ainoa firma mikä oli uskonnosta ja politiikasta vapaa.

Minua on pienenä autettu moni tavoin, ja tuli tunne, että minulla voisi olla nuorille jotain annettavaa. Talvisaikaan olen pyrkinyt noin kerran viikossa käymään kahvilalla.”

 

 

Punapaitainen ihminen asentamassa jotain tiskin alla

Autettavasta mukana kulkijaksi

Markku kertoo luotettavien aikuisten merkityksestä omassa lapsuudessaan ja nuoruudessaan:

”Taustallani on erittäin useita lastensuojelulaitoksia, koulukoteja ja sijaishoitopaikkoja. Useimmissa on ollut vähintään yksi luotettava aikuinen, joka on saanut minuun yhteyden – tukenut ja pönkittänyt parempaan suuntaan, luonut uskoa huomiseen ja kertonut että en mä oo niin huono kuin itse kuvittelen. Sitä samaa näen Walkers-toiminnassa ja siksi koen sen tärkeäksi.”

”Vuosien varrella on ollut pieniä sykähdyttäviä hetkiä, jotka muistuttaa siitä miksi Walkersilla käyn. Yhteishenki ja yhteenkuuluvaisuuden tunne kahvilalla on tärkeä, varsinkin kun ensimmäisen kerran tuli se tunne, että ’nappulat’ on hyväksyneet minut joukkoon. Ja kun myöhemmin kohtaa aikuistuneita Walkers-nuoria, ja he kertovat iloisin kuulumisiaan. Kohtaamiset antavat vahvan vaikutelman, että eteenpäin mennään!”, Markku iloitsee.

”Kannattaa olla sielultaan ja silmiltään avoin”

Wapariksi lähtemiseen Markku kannustaa kaikkia:

”Walkers-toiminta sopii kaikenikäisille, jotka tuntevat  että heillä on jotain annettavaa nuorille. Kannattaa olla sielultaan ja silmiltään avoin. On palkitsevaa nähdä se matka, kun nuoret aikuistuu ja heistä kasvaa aitoja hienoja persoonia.”

 

Lämmin kiitos Markku vapaaehtoistyöstäsi Walkersin parissa!

Walkers Helsingin ovella oleva valkoinen pöytä, jonka päällä kannettava tietokone

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Helsingin Walkers on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka. Se sijaitsee osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6 ja on pääsääntöisesti auki arkisin klo 15–20.

Lisätietoa osoitteessa walkers.fi.

Tilaa uutiskirjeemme