Helsingin Kannelmäessä osalla nuorista vapaa-ajanvietto on ollut levotonta ja nuorten ja aikuisten välille on syntynyt erilaisia konflikteja.

Bussi parkkeeraa Sitratorille ja ovet avataan nuorille tiistaisin klo 17–21 ja perjantaisin klo 17–23. Toimintajakso on 1.3.–26.4.

Bussijakson aikana yhtenä tavoitteena on saada vanhemmat paremmin tietoisiksi siitä, mitä alueella tapahtuu, millaisia ilmiöitä ja huolia nuorten parissa on havaittu ja miten vanhemmat voivat sekä keskenään että yhdessä ammattilaisten kanssa tukea nuorten turvallista vapaa-aikaa.

Tavoitteena on yleisemmin vahvistaa nuorten ja aikuisten välistä positiivista vuorovaikutusta. Tällä hetkellä jalkautuen kohdatut nuoret ovat esimerkiksi kertoneet kokemuksestaan, että aikuiset ovat ottaneet kontaktia vain silloin, kun he ovat tehneet jotain väärin.

Kiinteää yhteistyötä tehdään alueen nuorisotyön kanssa. Bussilla voi kohdata myös muita alueen toimijoita.

 

Walkers-bussi on Aseman Lasten julkisiin tiloihin suuntautuvan nuorisotyön työväline. Toiminnalla tuetaan nuorten omaehtoista ajanviettoa ja nuoret kohdataan myönteisellä otteella. Nuoret voivat tulla liikkuvaksi kohtaamispaikaksi muutetulle bussille hetkeksi hengähtämään tai viihtymään pidemmäksi aikaa. Ammattilaisten rinnalla siellä työskentelee myös vapaaehtoisia aikuisia. Bussilla jaetaan arjen iloja ja surua ja tarvittaessa mietitään nuorten tilanteeseen tukitoimia. Lue lisää!

Walkers-bussin tiimi kuvattuna bussin tiskin takana.

Kuvassa tiimissä työskentelevät Ville, Taina, Eliisa, Virpi, Ria ja Mikko. Kuvasta puuttuu Lemmy.

.
Kysy lisää!

Eliisa Ahlstedtin profiilikuva.

Eliisa Ahlstedt

toimintavastaava, löytävä nuorisotyö, Walkers-bussi & Sawian-hanke
  • Löytävä nuorisotyö ja Walkers-bussi
  • Sawian-hanke

Tilaa uutiskirjeemme