VIerailu SPR Turvatalossa

SUOMI SPR Turvatalo

Turvatalolla nuori saa tarvittaessa turvallisen yösijan, apua elämänhallintaan ja arjen rutiineihin esimerkiksi unikoulun muodossa. Walkersissa käyviä nuoria voidaan ohjata Turvatalolle, jos heidän arvellaan hyötyvän tällaisesta toiminnasta. Tällainen konsepti ei ollut vieraillemme tuttu, ja he pohtivat, voisivatko toteuttaa tämän tyylistä toimintaa myös kotimaassaan.

Karaokessa Walkers-talolla

SUOMI Walkers Helsinki

Slovenialaiset vieraat tutustuivat myös Helsingin Walkers-kahvilan toimintaan, ja innostuivat laulamaan karaokea nuorten kanssa.

Vierailu Serbiassa

SERBIA Belgrad

Serbiassa esiteltiin Aseman Lasten toimintaa paikallisille toimijoille.
Yhdessä tehtiin myös käytännön harjoitteita erilaisissa työpajoissa.

Daily Center

SLOVENIA Zagorje

Legoista rakennettiin yhdessä unelmien nuorisotila Daily centerissä Zagorjen kaupungissa.

Poliisi vierailulla

SUOMI Poliisi

Helsingin poliisin ennaltaehkäisevän yksikön konstaapeli Kirsi Autio kertoi vieraillemme poliisin ja Aseman Lasten välisestä yhteistyöstä. Hän painotti aidon kohtaamisen merkitystä ja nuorisotyöllistä otetta myös poliisin toiminnassa.

Vieraat olivat ihmeissään ja otettuja tällaisesta yhteistyöstä. Serbiassa ja Sloveniassa poliisin rooli on hyvin erilainen ja esimerkiksi korruptoituneisuuden vuoksi yhteistyö nuorisotyön ja poliin välillä on hyvin vaikeaa.

Serbia 2

SERBIA Daily center Zagorjen kaupungissa

Aseman Lasten väki esitteli käyttämiään raportointityökaluja esimerkiksi työssä kohdattujen nuorten määrän, keskusteluaiheiden ja havaittujen ilmiöiden raportointia varten. Serbialaiset suunnittelivat ottavansa vastaavanlaisen järjestelmän käyttöönsä, jotta työn tuloksista voidaan kertoa helpommin myös mahdollisille tuleville työn rahoittajille.

Tilaa uutiskirjeemme