Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio vappuaaton iltana ja -yönä. Operaation tarkoituksena on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria. Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 95 ammattilaista ja vapaaehtoista.

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio vappuaaton iltana ja -yönä. Operaation tarkoituksena on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa keskustelemalla sekä tarvittaessa antamalla heille ensiapua kaduilla ja ohjaamalla sairaalahoitoon.

”Vappuaattona jalkaudutaan noin 45 nuoriso-ohjaajan voimin laajasti koko Helsingin alueelle. Saamme näiltä nuoriso-ohjaajilta kattavaa kokonaiskuvaa siitä, mitä tapahtuu, missä nuoria on erityisen paljon, ja missä vapaaehtoiset toimijat voisivat olla avuksi,” kertoo operaatiota johtava Jaakko Rautavaara, toiminnanjohtaja Helsingin kaupungin nuorisopalveluista.

Jalkapartiot kiertävät mm. Helsingin keskustan alueella, Kaivopuistossa ja Vuosaaressa sekä muilla nuorten yleisesti suosimilla paikoilla, kuten Munkkiniemen, Rastilan, Hietsun ja Pikkukosken uimarannoilla. Operaatio alkaa klo 18.00 ja jatkuu tarpeen mukaan niin kauan kuin nuoria on liikkeellä.

Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, kirkon Saapas-toiminnan, Aseman Lasten, Vantaan ja Espoon kaupunkien sekä poliisin ja ensihoidon kanssa. Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 95 ammattilaista ja vapaaehtoista.

“Nuorille toivotamme iloista vappua, pitäkää huoli itsestänne ja kaverista! Vanhemmilta toivomme, että he ovat tietoisia siitä, missä heidän nuorensa liikkuvat” Rautavaara muistuttaa.

Helsingin ensimmäiset nuorten auttamisoperaatiot järjestettiin jo 1980-luvun vaihteessa. Operaatioita on järjestetty vappu- ja uudenvuodenöinä sekä 90-luvulta lähtien myös koulujen päätöspäivinä. Tänä vuonna operaatio järjestetään vappuna ja koulujen päätöspäivänä 3.6.

Kuvassa Aseman Lasten nuorten pariin jalkautuneita työntekijöitä ja harjoittelija vappuna 2022.

 

Aseman Lasten yhteyshenkilöt vappuoperaatiossa 2023:

Mikko Riiheläisen profiilikuva

Mikko Riiheläinen

yhteisökehittäjä, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi
  • Löytävä nuorisotyö ja Walkers-bussi
Ria Hakulisen profiilikuva.

Ria Hakulinen

kasvattaja, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi
  • Löytävä nuorisotyö ja Walkers-bussi

Lisätietoja / Helsingin kaupunki:

Jaakko Rautavaara, yksikön päällikkö, Eteläinen nuorisotyöyksikkö

jaakko.rautavaara@hel.fi

Puh. 040 578 3041

Tilaa uutiskirjeemme