”Mitä voidaan tehdä, jotta lasten ja nuorten hyvinvointi ei olisi vaakalaudalla ja kiusaamistapauksiin pystyttäisiin tarttumaan nykyistä paremmin?”, kysyy K-0-työn tiimipäällikkö Heikki Turkka blogitekstissään Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla.

Vakaviin, pitkittyneisiin ja monimutkaisiin kiusaamistilanteisiin on lähes mahdotonta perehtyä, jos aikuisilla ei ole aikaa pysähtyä konfliktien ja lasten asioiden äärelle – ja työskennellä niiden parissa monialaisesti muiden ammattilaisten kanssa.

Vuonna 2017 aloitettu K-0-työ on tällä hetkellä käytössä neljässä kunnassa. Vuosittain selvitetään noin sata kiusaamistapausta.

”Huoltajien ja koulujen palaute on ollut todella positiivista, sillä monen yhteisön tilanne on parantunut ja kiusaaminen saatu loppumaan”, Turkka kertoo.

Kuntapäättäjät ovat ratkaisevassa asemassa koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan puuttuvassa työssä, sillä tähän työhön tarvitaan resursseja ja vastuuta ottavia aikuisia.

Aseman Lasten kiusaamiseen puuttuva K-0-työ ja mielen hyvinvointia tukeva Friends-ohjelma ovat mukana Kuntamarkkinoilla 14.–15.9. Kuntatalolla Helsingissä.

Tervetuloa kuulemaan K-0-työn hyödyistä ja käyttöönotosta kunnassasi! Tietoiskut K-0-työstä verkossa keskiviikkona 14.9. klo 13 ja paikan päällä torstaina 15.9. klo 11. Löydät meidät osastolta 0K2.

Osallistuminen Kuntamarkkinoille on maksutonta, mutta edellyttää rekisteröitymistä.

Tilaa uutiskirjeemme