Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio vappuaaton iltana ja -yönä. Operaation tarkoituksena on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa keskustelemalla, antamalla heille ensiapua kaduilla ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Jalkapartiot kiertävät mm. Helsingin keskustan alueella, Kaivopuistossa ja Vuosaaressa sekä muilla nuorten yleisesti suosimilla paikoilla, kuten Munkkiniemen, Rastilan, Hietsun ja Pikkukosken uimarannoilla. Operaatio alkaa klo 17.00 ja jatkuu tarpeen mukaan niin kauan kuin nuoria on liikkeellä.

Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirit, kirkon Saapas-toiminta, Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit sekä poliisi ja ensihoito.

Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 95 ammattilaista ja vapaaehtoista.

”Vappuaattona jalkaudutaan laajasti koko Helsingin alueella ja saamme kattavaa kokonaiskuvaa siitä mitä tapahtuu, missä nuoria on erityisen paljon ja missä vapaaehtoiset toimijat voisivat olla avuksi,” kertoo operaatiota johtava Jaakko Rautavaara Helsingin nuorisopalveluista.

“Nuorille toivotamme iloista vappua, pitäkää huoli itsestänne ja kaverista! Vapusta näyttää tulevan kylmä, joten kannattaa pukea riittävästi lämmintä vaatetta päälle,” Rautavaara muistuttaa.

Ensimmäiset nuorten auttamisoperaatiot järjestettiin jo 1980-luvun vaihteessa. Operaatioita on järjestetty vappu- ja uudenvuodenöinä sekä 90-luvulta lähtien myös koulujen päätöspäivinä. Tänä vuonna operaatio järjestetään vappuna ja koulujen päätöspäivänä 4.6.

Tilaa uutiskirjeemme