Perjantaina 11.3. järjestetyt kynttilätapahtumat ympäri Suomea sujuivat rauhallisesti. Walkers-paikkakunnilla haluttiin järjestää pienimuotoiset tilaisuudet, joissa nuorille luotiin mahdollisuus keskustella maailmantilanteesta ja sen aiheuttamista tunteista.

– Illat sujuivat rauhallisissa tunnelmissa, ja Walkers-nuorisotyöntekijöiden ja vapaaehtoisten turvallisten aikuisten kohtaamat nuoret ovat suhtautuneet asioihin vallitsevista olosuhteista huolimatta sangen positiivisesti , kertoo valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela.

– Kynttilöiden sytyttämisellä ja tilaisuuksien järjestämisellä halusimme vahvistaa nuorten yhteisöllisyyden tunnetta ja muistuttaa, ettemme ole yksin. Kaiken kauhistelun ja ahdistusta herättävän uutisoinnin keskellä on hyvä rauhoittua yhdessä ja huomata, että kaikki ympärillämme toimivat nyt rauhan säilyttämisen eteen.

Omista peloista ja ahdistavista ajatuksista puhuminen on tärkeää, ja siihen Walkers-toiminnassa annetaan nuorille mahdollisuus. Aikuisten avulla rakennetaan luottamusta tulevaisuuteen, ylläpidetään positiivista henkeä ja muistetaan ilon merkitys arjessa. Nuorten kanssa on tärkeää keskustella myös jokapäiväisistä asioista. Tyypillisiä keskustelun aiheita Walkersissa nuorten kanssa ovatkin myös ihmissuhteisiin, vapaa-ajan viettoon, kouluun ja opiskeluun liittyvät teemat.

.

.

.

.

. 

Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa toteuttavat yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt eli kunnat, kaupungit, seurakunnat tai yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä, ja on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta.  

Aseman Lapset ylläpitää itse Helsingin keskustassa sijaitsevaa Walkers Helsinkiä, pääkaupunkiseudulla toimivaa Walkers-bussia, Walkers-projektia Perniössä sekä muualla Suomessa operoivia viittä omaa Walkers-autoa: Puumaa, Tiikeriä, Pantteria, Leijonaa ja Ilvestä.

Yhteistoimintasopimuksella toimivia Walkerseja on muilla paikkakunnilla tällä hetkellä 12. Järjestö palvelee Walkersejaan monin eduin, jotka helpottavat työn tekemistä ja lisäävät toimintaresursseja. Walkers-tavaramerkin omistaa Aseman Lapset ry.  


Asiasta antavat lisätietoja: 

Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava,  p. 040 777 8683  

Miikka Kortelainen, vapaaehtoistyön koordinaattori, p. 044 715 7128 

Paikkakuntien Walkers-toimintavastaavat: https://walkers.fi/walkersit-ympari-suomen/  

Tilaa uutiskirjeemme