Koulut päättyvät lauantaina 5.6. ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.  

  • On melko tavallista, että koulujen päättäjäisten juhlinnassa nuorten päihteidenkäyttö yleistyy, ja sen myötä erilaiset onnettomuusriskit kasvavat. Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii kuitenkin koulujen päättymistä tänäkin kesänä siististi ja ongelmitta, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Aseman Lapset osallistuu Helsingissä päättäjäisoperaatioon yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Operaatiota koordinoi Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Pääsääntöisesti jalkaudutaan sinne missä nuoretkin ovat, arvatenkin Helsingin eri puistoihin, Hietsuun, Kaivariin, Uutelaan ja Pikkukoskelle.

Vanhempien olisi syytä olla tietoisia siitä, missä nuori aikoo illan viettää. Puhelin kannattaa myös pitää päällä ja tuntemattomiinkin numeroihin vastata. Puhelu voi tulla esimerkiksi poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Kun pelisäännöt on kotiväen kanssa selkeästi sovittu, juhliminen ikään sopivaa, päihteetöntä ja terveysturvallista, ovat koronatartunta- ja onnettomuusriskitkin pienemmät. On hyvä edelleen tiedostaa, ettei vaara koronaviruksen suhteen ole vielä ohi eli on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita.

Aseman Lapset toivottaa koulunsa päättäneille ja kesälomaansa aloittaville upeaa kesää!

“Meillä kaikilla on takana raskas vuosi, ja koulutyön loppuminen on tietysti syy juhlaan. Lapset ja nuoret kaipaavat kuitenkin ohjausta, jotta juhlinta on ikään sopivaa sekä turvallista”, kertoo Aseman Lasten yhteisökehittäjä Eliisa Ahlstedt (kuvassa oikealla).

Lisää uutisia

ASEMAN LAPSETRautatientori illlalla. Kuvassa bussi ja aseman torni.
20.06.2021
Vaikka työntekijämme pitävätkin hyvin ansaittuja kesälomiaan, pyörii järjestön työ myös kesällä.
WAUTOLeijona-wauto ajaa tiellä Lapin yöttömässä yössä.
16.05.2021
Yksi matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetuista Walkers-autoista eli Wautoista ajelee kesän Lapissa: Muoniossa 24.5.–25.7. ja Kolarissa 26.7.–17.9. Leijonaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Tiikeri-wauto aloittaa puolestaan Mikkelissä 21.5. Muista Wautoista Pantteri pärisee kesän Vaasassa ja Pietarsaaressa, Puuma Turussa ja Ilves Kotkassa.
ASEMAN LAPSETKaupungilla kävelevien nuorten jalkoja. Kuvituskuva.
12.05.2021
Oletko sinä ehdokas, joka pystyy uskottavasti nostamaan päätöksentekoon nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kehittämiskohteita? Kauttamme voit kuulla myös niiden nuorten ääntä, joka helposti jää julkisessa keskustelussa kuulumatta.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry