Koulut päättyvät lauantaina 5.6. ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.  

  • On melko tavallista, että koulujen päättäjäisten juhlinnassa nuorten päihteidenkäyttö yleistyy, ja sen myötä erilaiset onnettomuusriskit kasvavat. Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii kuitenkin koulujen päättymistä tänäkin kesänä siististi ja ongelmitta, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Aseman Lapset osallistuu Helsingissä päättäjäisoperaatioon yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Operaatiota koordinoi Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Pääsääntöisesti jalkaudutaan sinne missä nuoretkin ovat, arvatenkin Helsingin eri puistoihin, Hietsuun, Kaivariin, Uutelaan ja Pikkukoskelle.

Vanhempien olisi syytä olla tietoisia siitä, missä nuori aikoo illan viettää. Puhelin kannattaa myös pitää päällä ja tuntemattomiinkin numeroihin vastata. Puhelu voi tulla esimerkiksi poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Kun pelisäännöt on kotiväen kanssa selkeästi sovittu, juhliminen ikään sopivaa, päihteetöntä ja terveysturvallista, ovat koronatartunta- ja onnettomuusriskitkin pienemmät. On hyvä edelleen tiedostaa, ettei vaara koronaviruksen suhteen ole vielä ohi eli on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita.

Aseman Lapset toivottaa koulunsa päättäneille ja kesälomaansa aloittaville upeaa kesää!

”Meillä kaikilla on takana raskas vuosi, ja koulutyön loppuminen on tietysti syy juhlaan. Lapset ja nuoret kaipaavat kuitenkin ohjausta, jotta juhlinta on ikään sopivaa sekä turvallista”, kertoo Aseman Lasten yhteisökehittäjä Eliisa Ahlstedt (kuvassa oikealla).

Tilaa uutiskirjeemme