Koulut päättyvät lauantaina 5.6. ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.  

  • On melko tavallista, että koulujen päättäjäisten juhlinnassa nuorten päihteidenkäyttö yleistyy, ja sen myötä erilaiset onnettomuusriskit kasvavat. Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii kuitenkin koulujen päättymistä tänäkin kesänä siististi ja ongelmitta, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Aseman Lapset osallistuu Helsingissä päättäjäisoperaatioon yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Operaatiota koordinoi Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Pääsääntöisesti jalkaudutaan sinne missä nuoretkin ovat, arvatenkin Helsingin eri puistoihin, Hietsuun, Kaivariin, Uutelaan ja Pikkukoskelle.

Vanhempien olisi syytä olla tietoisia siitä, missä nuori aikoo illan viettää. Puhelin kannattaa myös pitää päällä ja tuntemattomiinkin numeroihin vastata. Puhelu voi tulla esimerkiksi poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Kun pelisäännöt on kotiväen kanssa selkeästi sovittu, juhliminen ikään sopivaa, päihteetöntä ja terveysturvallista, ovat koronatartunta- ja onnettomuusriskitkin pienemmät. On hyvä edelleen tiedostaa, ettei vaara koronaviruksen suhteen ole vielä ohi eli on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita.

Aseman Lapset toivottaa koulunsa päättäneille ja kesälomaansa aloittaville upeaa kesää!

“Meillä kaikilla on takana raskas vuosi, ja koulutyön loppuminen on tietysti syy juhlaan. Lapset ja nuoret kaipaavat kuitenkin ohjausta, jotta juhlinta on ikään sopivaa sekä turvallista”, kertoo Aseman Lasten yhteisökehittäjä Eliisa Ahlstedt (kuvassa oikealla).

Lisää uutisia

ASEMAN LAPSETAseman Lasten työntekijöitä lakujen kanssa
18.11.2021
Olemme saaneet valtavan määrän herkullista Panda-lakua lahjoituksena Orkla Suomelta.
ASEMAN LAPSETLahjoita joulukorttirahasi hyvään tarkoitukseen! Mitäpä jos joulukorttien lähettämisen sijaan toisit tänä vuonna joulumieltä ystävillesi ja yhteistyökumppaneillesi tukemalla lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävää työtä?
17.11.2021
Jaa hyvää joulumieltä ja tee joululahjoitus tänä vuonna Aseman Lasten tärkeään työhön.
ASEMAN LAPSETPiirroskuvia lapsista sateenvarjojen kanssa rivissä seisomassa. Alla keltainen laatikko jossa lukee Lasten oikeuksien viikko ja otsikkona Lapsella on oikeus hyvään kohteluun.
15.11.2021
Lasten oikeuksien viikkoa vietetään 15.–21.11. Aseman Lasten työntekijät kertovat tärkeitä terveisiä aiheeseen liittyen.
ASEMAN LAPSETMusta paita, jossa lukee Harju sekä koordinaatit.
05.11.2021
Pahoittelemme paitojen toimitusaikojen venymistä, kapasiteettia on nyt nostettu ja jatkossa paitojen toimitukset tehdään nopeammin.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry