Renkaiden päällä liikkuvissa nuorisotiloissa nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he milloinkin ovat. Keravan uunituore Walkers-auto eli Wauto aloittaa toimintansa koulujen päättäjäisviikonloppuna kyydissään myös Sinebrychoffin työntekijöitä.

 

Aseman Lapset ry:n omistamia matkailuauto-Wautoja liikkuu eri puolilla Suomea tällä hetkellä viisi. Lisäksi useilla paikkakunnilla on omia autoja nuorten kohtaamista varten. Keravan kaupunki päätti hankkia oman auton, jota tullaan käyttämään nuorten kohtaamisen lisäksi myös esimerkiksi varhaisnuorille suunnatussa Kerbiili-toiminnassa sekä tapahtumissa.

Ennen Wautoa Keravalla on nähty nuorisopalvelujen jalkautuvan työn rinnalla tämän myös Walkers-bussi, joka toimii niin ikään liikkuvana nuorten kohtaamispaikkana.

– Lähdemme liikkeelle avoimin mielin ja toivomme erityisesti niiden nuorten löytävän Wauton, jotka tarvitsevat palveluitamme ja aikuisten kohtaamista, Keravan kaupungin nuorisopalvelujohtaja Jari Päkkilä sanoo.

Keravalla toimiva panimo Sinebrychoff on tukenut Walkers-toimintaa vuodesta 2005 lähtien vuosittaisella rahallisella tuella ja lahjoittamalla virvoitusjuomia kaikkiin Suomen Walkerseihin. Nyt yritys haluaa myös innostaa työntekijöitään mukaan Wapareiksi eli Walkers-vapaaehtoistyöntekijöiksi toimimaan nuorten parissa turvallisina aikuisina.

– On todella hienoa, että henkilöstömme pääsee nyt myös kouluttautumaan Wapari-työhön ja osallistumaan nuorisotyöhön konkreettisesti. Walkers-toiminnan tulo Keravalle lähentää meitä entisestään, Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen kertoo.

Wauto tulee toimimaan Keravan alueella viitenä iltana viikossa. Pysähdyspaikat päätetään tarpeen mukaan ja nuoret voivat myös kutsua Wauton luokseen somekanavien kautta. Vapaaehtoistyöntekijöiden ja nuorisotyöntekijöiden kouluttamisesta vastaa Walkers-autokoordinaattori Tuomo Kantele Aseman Lapsilta.

– Nyt laitetaan uusi vaihde silmään myös ruohonjuuritasolla yhteistyötä tekemällä. Yhdessä saadaan aikaan enemmän ja voidaan vahvistaa nuorten hyvinvointia, Kantele sanoo.

Kuvassa Sinebrychoffin työntekijöitä, Keravan kaupungin nuorisopalveluiden työntekijöitä ja Aseman Lapsilta Tuomo Kantele Walkers-vapaaehtoistyöntekijäkoulutuksessa toukokuun alkupuolella.

 

 

Vaaleanpunainen matkailuauto, jonka edessä seisoo lapsi ja nuori.

Kerbiili-Wauton ulkoasun luomisessa ovat olleet mukana nuoret taiteilijat Keravan kuvataidekoulusta: 16-vuotias Anni Penttinen ja 9-vuotias Kosma Saatsi.

Lisätietoja:

Tuomo Kantele
Walkers-autokoordinaattori Aseman Lapset ry
puh. 041 3131 148, tuomo.kantele@asemanlapset.fi

 

Lisää uutisia

Tilaa uutiskirjeemme