Imatralla on kokeiltu Aseman Lasten Walkers-nuorisotyön mallia viime vuoden elokuusta alkaen. Toiminnasta saadun hyvän kokemuksen vuoksi paikkakunnalla päätettiin jatkaa toimintaa pysyvällä ratkaisulla eli hankkimalla Imatralle oman nuorten palveluita jalkauttava matkailuauto.

Aseman Lapset omistaa ja koordinoi viiden Wauton toimintaa, joiden lisäksi jollain paikkakunnilla on omia Wautoja. Walkers-toimintaa toteutetaan aina tiettyjen periaatteiden mukaan. Imatran kaupunki on solminut kolmen vuoden mittaisen yhteistoimintasopimuksen Aseman Lasten kanssa. Wauto liikkuu Imatran seudulla kaupungin ja seurakunnan nuorisotyöntekijöiden sekä vapaaehtoisten aikuisten voimin.

Auton ulkoasusta järjestettiin kysely Instagramissa nuorille. Muut Wautot on nimetty ja teipattu kissaeläimiksi, ja nuorten ehdotuksesta myös Imatran Wauto liittyy kissaperheeseen, sillä se on nimetty Jaguaariksi. Nyt auto on parhaillaan teipattavana ja sen ulkoasu paljastetaan 9.3., jolloin uuden auton toiminta Imatralla starttaa.

 

Aseman Lapset ry toteuttaa Walkers-autotoimintaa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa viiden Walkers-auton eli tuttavallisemmin Wauton voimin. Wautot ovat kohtaamispaikkoina toimivia matkailuautoja, joissa nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset, turvalliset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he aikaansa viettävät. 

Kuva: Tomi Hämäläinen

 

Tilaa uutiskirjeemme