“Yhdistyksemme lopettamisen hetkellä tieto siitä, että voisimme lahjoittaa toiminnastamme jääneet eurot niinkin hyvään toimintaan kuin katusovitteluun, oli todella inspiroivaa”, kertoo Mika Koskinen, Helsingin Sovittelijat ry:n viimeinen puheenjohtaja.

Helsingin Sovittelijat ry on vapaaehtoissovittelijoiden muodostama yhdistys, jonka toiminta päättyi viime keväänä. He ovat tehneet lahjoituksen Aseman Lapsille, joka jatkaa ja kehittää sovittelutoimintaa yhteistyössä nuorten kanssa toimivien ammattilaisten kanssa.

Nuorille suunnatussa katusovittelussa konfliktin osapuolille tarjotaan mahdollisuus asian selvittämiseen sovittelijan avulla, jos nuori on tehnyt rikoksen tai rötöksen. Menetelmää voidaan hyödyntää nuorten monisyisten konfliktien ratkomiseen. Lakisääteistä sovittelua puolestaan tarjoaa Helsingin sovittelutoiminta.

“Helsingin Sovittelijat ry on ollut 30 vuotta mukana Helsingin sovittelutoimen kanssa edistämässä sovittelua ja johtamassa sen osaamista. Sovittelijoiden välistä yhteistyötä niin nuorten kuin aikuistenkin hyväksi jatketaan edelleen, mutta jatkossa vapaamuotoisemmin, ilman yhdistystoiminnan raameja”, Koskinen kuvailee mennyttä ja tulevaa. Hänen oma innostuksensa on ollut yhdistyksen kantavana voimana jo vuosikymmenten ajan.

“Olen sovitellut 20-vuotta nuorten parissa eikä mikään mahti maailmassa saa minua yhtä innostuneeksi!”

Loppuun hän toteaa: “Vierivä kivi ei sammaloidu. Kehittyminen on luopumista. Ei rakenneta muureja poluillemme vaan jatkakaamme matkaa uusin edellytyksin. Tieto on kykyä toimia ja päätös toimia Aseman Lasten hyväksi osuu oikeaan kohteeseen.”

Suuret kiitokset Helsingin sovittelijat ry:lle toimimisestanne tärkeässä roolissa vapaaehtoissovittelijoina nyt ja tulevaisuudessa. Aseman Lapset kiittävät lahjoituksestanne nuorten konfliktien ratkaisuun ja toimintamme kehittämiseen!

 

Kuvassa Helsingin Sovittelijat ry:n hallituksen jäseniä ja toiminnantarkastajat allekirjoittamassa lahjoitusta Aseman Lapsille. Vasemmalta Leena Parkkinen, Maarit Purlonna, Yrjö Reenilä, Mika Koskinen ja Jaakko Ojanne. Kuvasta puuttuvat hallituksen jäsenet Maija Karppinen, Pekka Kirjavainen, Marjatta Louhos ja Pirjo Työrinoja.

 

 

“Olen sovitellut 20-vuotta nuorten parissa eikä mikään mahti maailmassa saa minua yhtä innostuneeksi!”

Mika Koskinen, Helsingin Sovittelijat ry:n viimeinen puheenjohtaja.

Lue lisää uutisia

ASEMAN LAPSETMokan mittainen -podcast-sarja
09.09.2021
Voiko mokaamisesta oppia jotain? Onko mokaaminen sallittua? Ajatuksia ja kokemuksia niin mokaamisesta kuin onnistumisistakin nuorten parissa tehtävässä työssä. Podcast-sarja on Aseman Lapset ry:n Bunkkeritiimin kokeilu, ja mokien kautta, askel kerrallaan kehitämme podcastien sisältöä ja kuuntelun mukavuutta.
ASEMAN LAPSET
07.09.2021
Projektityöntekijä Pietro Saaren kirjoitussarja työstään rikoksilla ja päihteillä oireilevien nuorten kanssa työskentelystä. Niistä haasteista ja onnistumisista, joita Pietron oma tausta tuo työhön sekä parityömallista ammattilaisen rinnalla.
ASEMAN LAPSETKaupungilla kävelevien nuorten jalkoja. Kuvituskuva.
12.05.2021
Oletko sinä ehdokas, joka pystyy uskottavasti nostamaan päätöksentekoon nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kehittämiskohteita? Kauttamme voit kuulla myös niiden nuorten ääntä, joka helposti jää julkisessa keskustelussa kuulumatta.
ASEMAN LAPSET
03.05.2021
Helsingissä toimivat järjestöt ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet Koronatalkoot-koordinaatioyhteistyön, jonka tarkoituksena on auttaa apua tarvitsevia löytämään avun ääreen. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä. Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry