Kultaiset Helsinki-mitalit ovat Helsingin kaupungin korkein tunnustus, joiden antamisesta päättää vuosittain kaupunginhallitus. Yksi mitalin saajista on tänä vuonna Aseman Lasten projektipäällikkö Heikki Turkka. Yhteensä mitaleita jaettiin kymmenen. Aseman Lapset ry onnittelee hienoa kollegaa ja työtoveria!

Tänä vuonna palkittavat ovat toimineet koronavuoden haasteista huolimatta ansiokkaasti Helsingin hyväksi tai tehneet kaupunkia tunnetuksi työskennellessään kansainvälisissä tehtävissä.

– Hankepäällikkö Heikki Turkka toimii aktiivisesti Aseman Lapset ry:ssä, ja on osallistunut lukuisten uusien ja innovatiivisten nuorisotyön muotojen kehittämiseen. Tällaisia hankkeita ovat muun muassa Pasila-hanke, jossa työskennellään rikoksilla oireilevien nuorten tukena, katusovittelu, löytävä nuorisotyö julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa, Walkers-toiminta, Friends-ohjelma ja K–0-toiminta, jossa selvitetään vakavia, tulehtuneita kiusaamistilanteita kouluissa. Turkka on omalla työllään ehkäisemässä koronakriisin negatiivisia sosiaalisia vaikutuksia Helsingissä, kerrotaan myöntämisperusteissa.

Perinteisesti mitalit on luovutettu Helsinki-päivän yhteydessä 12. kesäkuuta, mutta koronavuoden poikkeustilanteessa kultaisten mitalien luovutus siirrettiin loppuvuoteen. Muita mitalinsaajia ovat toimittaja ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim, New Yorkin kaupungin kansainvälisten asioiden komissaari Penny Abeywardena, pääomasijoittaja ja kesäkahvila Siilin perustaja Jyri Engeström, Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne, eläkeläinen Tarmo Kontunen, elokuvaohjaaja Virpi Suutari, toimittaja Paavo Teittinen, yrittäjä Merja Valo ja professori Olli Vapalahti.

Katso video Heikistä ja hänen ajatuksistaan Helsinki-kanavalta.

Heikki Turkka

Tilaa uutiskirjeemme