Aseman Lapset toivottaa hyvää ja turvallista kouluvuotta kaikille lapsille, nuorille, huoltajille, opettajille ja arjessa näkyville turvallisille aikuisille.

Muistetaan me aikuiset turvata lasten koulutie ja arki olemalla läsnä, kuuntelemalla ja kohtaamalla. Kannustamalla ja tsemppaamalla – olemalla turvallisia aikuisia arjen temmellyksessä ja uuden edessä.

Sitä me Aseman Lapsilla teemme joka päivä – kohtaamme nuoria siellä, mihin arki heidät tuo. Iloineen ja suruineen. Ei jätetä nuoria yksin.

Kouluterveyskyselyn (2019) mukaan vain 47 prosentilla on mahdollisuus keskustella koulussa aikuisen kanssa mieltä painavista asioista. Me Aseman Lapsissa teemme omalta osaltamme kaiken, että lasten ja nuorten elämään sekä vanhempien ja koulujen avuksi saadaan lisää turvallisia aikuisia.

Voit tukea toimintaamme tekemällä kertalahjoituksen tai liittymällä kuukausilahjoittajaksi tai kannatusjäseneksi. Kertalahjoituksen voit myös tehdä MobilePay-numerolla 43900.

Kiitos kun välität!

 

Sosiaalisen median kuvat ja luvut perustuvat Kouluterveyskyselyyn 2019:

Kouluterveyskyselyn tulokset 2017 ja 2019. Perusopetus 4. ja 5. luokan oppilaat

Kouluterveyskyselyn aikasarjat 2006-2019

 

 

 

Aseman Lapset ry:n rahankeräyslupa (RA/2020/637) on voimassa 6.7.2020 alkaen koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään Walkers-nuorisokahviloiden ja Walkers-autojen toimintaan, perustamiseen ja varustamiseen, nuorten parissa toimivan henkilöstön palkkaamiseen ja kouluttamiseen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden rekrytointiin, kouluttamiseen ja työn tukemiseen. Lisäksi varoja voidaan käyttää mielen hyvinvointia tukevan Friends-toiminnan, nuorten pariin jalkautuvan työn sekä koulukiusaamista, väkivaltaa ja rikosoireilua ehkäisevän työn, sekä nuorten seksuaaliterveyttä ja omien rajojen tunnistamista edistävän työn toteuttamiseen, kehittämiseen sekä koulutus- ja ryhmätoiminnan tarvike- ja materiaalihankintoihin, koulutusten tila- ja matkakuluihin ja toimintojen järjestämiseksi tarvittaviin palkkakuluihin.

Teksti muastalla pohjalla: Jopa 34,6 prosenttia oli ollut huolissaan mielialastaan vuoden aikana.
Teksti mustalla pohjalla:14,7 prosenttia on kokenut fyysistä uhkaa vuoen aikana
Teksti vihreällä pohjalla: 51,5 prosenttia joka toisella on mahdollisuus keskustella koulussa aikuisen kanssa mieltä painavista asioista.
Teksti: vain 47 prosentilla on mahdollisuus keskustella oulussa aikusien kanssa mieltä painavista asioista.
Teksti vihreällä pohjalla: 39,6 prosenttia sopii kotiintuloajoista vain joskus tai ei ollenkaan
Teksti vihreällä pohjalla: 7,2 prosenttia tulee kiusatuksi ioulussa vähintään kerran viikossa.

Tilaa uutiskirjeemme