Aseman Lapset ry etsii työntekijää Sawian-hankkeeksi nimettyyn kokonaisuuteen, siinä tehtävän työn toteutukseen ja suunnitteluun.

Yhdessä Suomen Pakolaisapu ry:n kanssa vuosina 2023–2025 toteutettavassa hankkeessa keskitymme ehkäisemään eri-ikäisten lasten ja nuorten väkivalta- ja rikoskierteitä sekä jengiytymistä ja radikalisoitumista. Hanke toimii pääkaupunkiseudulla.

Tehtävään palkattava työntekijä toimii osana viiden kokopäivätoimisen työntekijän tiimiä. Näistä kahden tehtävä sijoittuu Aseman Lasten ja kolmen eri kieli- ja kulttuuritaustoja edustavan asiantuntijan tehtävät Suomen Pakolaisavun alle. Lisäksi Sawian-hankkeen osa-aikaisena henkilöstönä ovat Suomen Pakolaisavussa toimiva hankepäällikkö, Aseman Lasten hankekoordinaattori sekä kummankin järjestön viestintäresurssit. Hankkeen vastaava toimija on Suomen Pakolaisapu ry.

Aseman Lasten työntekijät tarvitsevat työssä vahvaa eri-ikäisten nuorten kohtaamisen ja nuorten parissa tehtävän työn osaamista. Tehtävässä tehdään yhteistyötä eri hallinnonalojen kanssa. Lisäksi hankkeen työntekijät osallistuvat eri alojen ammattilaisten kouluttamiseen hankkeen teemoihin liittyvistä ilmiöistä. Hankkeen toiminnassa keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat perheet, koulut ja lähiyhteisöjen sekä julkisen sektorin ammattilaiset.

Tehtävässä tulet työskentelemään lasten ja nuorten, heidän perheiden ja lähiyhteisöjen sekä eri alojen ammattilaisten (esim. koulu, lastensuojelu, poliisi) kanssa. Toimenkuva sisältää mm. jalkautuvaa työtä nuorten arjen eri ympäristöihin, yksilö- ja ryhmänohjausta sekä perhetyötä. Työskentelyssä painottuvat erityisesti nuoremmat ikäryhmät. Työ sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä.

Mitä odotamme sinulta?

  • Vähintään kolmen vuoden työkokemus nuorten parissa ja mieluiten kokemusta eri-ikäisten nuorten kanssa toimimisesta. (Hankkeen kohderyhmän ikäskaala on laaja kattaen 10-22-vuotiaat sekä näiden perheet.)
  • Vankat kohtaamistaidot ja hyvä ymmärrys kohderyhmään kuuluvien nuorten parissa työskentelystä.
  • Osaamista ja kiinnostusta varhaisnuorten parissa toimimisesta sekä ryhmänohjaustaitoja
  • Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai muu soveltuva tutkinto yhdistettynä vankkaan työkokemukseen (mm. perheiden parissa tehtävä työ).
  • Kielitaito suomi, englanti, muu kielitaito luetaan hakijan eduksi.
  • Hallitset oman työn suunnittelun ja johtamisen sekä itsenäisen työotteen.
  • Ymmärrystä hanke- tai projektityyppisestä työstä.
  • Osaat toimia luontevasti erilaisissa verkostoissa ja ympäristöissä eikä ihmisten edessä puhuminen pelota sinua.
  • Olet valmis tarttumaan uusiin haasteisiin ja siedät ajoittaista epävarmuutta ja nopeasti muuttuvia tilanteita.
  • Oikeanlaista positiivista asennetta, asennetta, jossa asioihin tartutaan.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen toimintaympäristön ja hyvät mahdollisuudet kehittää osaamistasi. Pääset myös vaikuttamaan oman työsi sisältöön. Työssäsi sinulla on tukena oman tiimin lisäksi muun järjestön osaaminen. Tarjoamme kivat työkaverit ja joustavan työyhteisön. Käytössämme ovat muun muassa laajat työterveyspalvelut sekä lounas-, kulttuuri- ja liikuntaetuudet. Hankerahoituksen (EU) vuoksi tehtävä on määräaikainen ja kestää 31.12.2025 saakka.

Tehtävään valittavan on esitettävä lasten kanssa työskentelevältä vaadittava rikostaustaote. Aseman Lapset ry noudattaa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Työsuhde alkaa mahdollisimman pian.

Hakemus kannattaa lähettää pikimmiten, kuitenkin viimeistään 24.2. Lähetä se osoitteeseen hakemukset@asemanlapset.fi otsikolla ”Työhakemus, Sawian”. Kutsumme sopivia hakijoita haastatteluihin mahdollisimman pian jo ennen hakuajan päättymistä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Aseman Lasten hankekoordinaattorina toimiva järjestösihteeri Hannamari Marttio ke 8.2. klo 9–11 sekä pe 10.2. klo 9–12, p. 050 377 8877.

Aseman Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Lue lisää järjestön toiminnasta: https://asemanlapset.fi/toimintamuotomme/

 

Työaika: 37,5 tuntia viikossa. Työ sisältää myös ilta- ja viikonlopputyötä.

Kesto: Hankerahoituksen vuoksi tehtävä on määräaikainen ja kestää 31.12.2025 saakka.

Paikka: Aseman Lapset ry:n toimisto sijaitsee Helsingissä Annankadulla, mutta hankkeen työ kohdistuu pääkaupunkiseudulle.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi mahdollisimman pian, viimeistään 24.2.2023. Toimita hakemus osoitteeseen hakemukset@asemanlapset.fi otsikolla ”Työhakemus, Sawian”. Mainitse hakemuksessa palkkatoiveesi. Työssä noudatetaan 6 kk koeaikaa.

Lisätietoja: järjestösihteeri Hannamari Marttio, ke 8.2. klo 9–11 sekä pe 10.2. klo 9–12, p. 050 377 8877.

 

Tilaa uutiskirjeemme