17.5. Avoin vanhempainilta: Mitä sitten kun nuori tekee jotain tyhmää?

Kun lapsesta alkaa kasvaa nuori, niin usein sattuu ja tapahtuu. Koulusta soitetaan, että lapsi on kiusannut. Naapuri tulee kertomaan nuoren tekemästä kepposesta. Miten toimia vanhempana, kun nuori tekee jotain tyhmää? Saako nuoren puhelinta katsoa? Miten säilyttää keskusteluyhteys, kun jotain sattuu?

Poliisi ja nuorisotyön ammattilaiset jakavat vinkkinsä avoimessa vanhempainillassa ti 17.5. klo 18–19.30 (etätapahtuma Zoom-alustalla). 

Järjestämme maalis-toukokuussa kolme eri näkökulmista nuorten arkeen ja hyvinvointiin pureutuvaa verkkotilaisuutta vanhemmille. Kolmannen teemaillan aihe linkittyy lasten ja nuorten itsenäistymiseen, hölmöilyyn ja rajojen rikkomiseen.  

Mies istumassa kädet kasvoilla

Keskustelemassa ja vinkkejä jakamassa:
 

  • Poliisit Aleksis Gomes ja Camilla Granqvist, Helsingin poliisin ennalta estävästä toiminnasta 
  • Eliisa Ahlstedt, Löytävän nuorisotyö ja Walkers-bussin toimintavastaava, Aseman Lapset 
  • Minttu Oinonen, tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja, Aseman Lapset 

 

Oinonen kouluttaa lasten ja nuorten kanssa toimivia ammattilaisia tunne- ja vuorovaikutustaitojen saralla Friends-ohjelman mukaisesti. Ahlstedt puolestaan on jalkautuvan nuorisotyön ammattilainen, joka kohtaa nuoria viikoittain liikenteen solmukohdissa pääkaupunkiseudulla. Yllätyspuhuja tuo keskusteluun mukaan poliisin näkökulman aiheeseen. 

 

Etätapahtuman kohderyhmä ja ilmoittautuminen 

Avoin vanhempainilta on suunnattu pääasiassa noin 10-16-vuotiaiden lasten huoltajille. Tapahtumat ovat uusintoja viime syksyltä, ja nyt mukaan ennättävät myös ne, jotka eivät viime kerralla päässeet osallistumaan. Vanhemmat ja muut aiheesta kiinnostuneet voivat esittää ennakkoon ja tilaisuuden aikana kysymyksiä asiantuntijoille.  

Ilmoittaudu mukaan 16.5. mennessä: 

Ilmoittautumislinkki

Liity tästä tapahtumaan

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki muutama päivä ennen tapahtumaa. Tilaisuudet järjestetään etätapahtumana Zoomin kautta. Zoom on etäkokousalusta, millä voit liittyä mukaan tapahtumaan nettiselaimen kautta tai lataamalla ohjelman koneellesi. Erillistä rekisteröitymistä ei tarvita.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

 

.

Tämä oli kyllä hyvä, vaikkei meillä ole vielä juurikaan hölmöilty, niin etukäteisinfoksi. Oli kiva kun tuli viranomaisten, nuorisotyön ja vanhemmuuden näkökulmaa.” 

– syksyn vanhempainiltaan osallistuneen palaute 

.

.

Kevään muut vanhempainillat

Muut avoimet vanhempainillat järjestetään maaliskuussa ja huhtikuussa:


ti 22.3.
Avoin vanhempainilta: Mitä sitten kun lapsestani tulee murkku? 

to 21.4.
Avoin vanhempainilta: Mitä sitten kun kotipiha ei riitä?

.

.

Tilaa uutiskirjeemme