21.4. Avoin vanhempainilta: Mitä sitten kun kotipiha ei riitä?

Kun lapsesta alkaa kasvaa nuori, hän alkaa liikkua kauemmas kodista ja lähiön pikkukaupan kulmilta. Julkinen liikenne mahdollistaa paikasta toiseen liikkumisen hujauksessa. Mitä vanhemman ja aikuisen olisi hyvä tietää nuorten hengailupaikoista? Missä saa olla ja mihin aikaan? Tarvitaanko rahaa tai matkakorttia?

Tule kuuntelemaan nuorisotyön ammattilaisten vinkit ja saamaan itsellesi vertaistukea etätapahtumassa. Avoin vanhempainilta järjestetään to 21.4. klo 18–19.30 Zoom-alustalla. 

Järjestämme maalis-toukokuussa kolme eri näkökulmista nuorten arkeen ja hyvinvointiin pureutuvaa verkkotilaisuutta vanhemmille. Tämän toisen teemaillan aihe linkittyy lasten ja nuorten itsenäistymiseen ja siihen, miten kehitysvaiheisiin liittyy myös arjen laajeneminen kodin ulkopuolelle.  

Lähiön ilmakuva

Keskustelemassa ja vinkkejä jakamassa jalkautuvan nuorisotyön ammattilaiset:
 

  • Juho Outavaara,  nuorisotyöntekijä Vantaan Nuorisotyö Raiteilla -hankkeesta 
  • Eliisa Ahlstedt, Löytävän nuorisotyön ja Walkers-bussin toimintavastaava, Aseman Lapset 
  • Minttu Oinonen, tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja ja Friends-ohjelman toimintavastaava, Aseman Lapset 

 

Yllätyspuhuja ja Ahlstedt ovat jalkautuvan nuorisotyön ammattilaisia, jotka kohtaavat nuoria viikoittain liikenteen solmukohdissa pääkaupunkiseudulla. Oinonen puolestaan kouluttaa lasten ja nuorten kanssa toimivia ammattilaisia tunne- ja vuorovaikutustaitojen saralla Friends-ohjelman mukaisesti.

 

Etätapahtuman kohderyhmä ja ilmoittautuminen 

Avoin vanhempainilta on suunnattu pääasiassa noin 10-16-vuotiaiden lasten huoltajille. Tapahtumat ovat uusintoja viime syksyltä, ja nyt mukaan ennättävät myös ne, jotka eivät viime kerralla päässeet osallistumaan. Vanhemmat ja muut aiheesta kiinnostuneet voivat esittää ennakkoon ja tilaisuuden aikana kysymyksiä asiantuntijoille.  

Ilmoittaudu mukaan 20.4. mennessä: 

Ilmoittautumislinkki

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki muutama päivä ennen tapahtumaa.

Tilaisuudet järjestetään etätapahtumana Zoomin kautta. Zoom on etäkokousalusta, millä voit liittyä mukaan tapahtumaan nettiselaimen kautta tai lataamalla ohjelman koneellesi. Erillistä rekisteröitymistä Zoomiin ei tarvita.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

.

.

Tämä ilta oli kivan valaiseva ja sain hyviä vinkkejä murrosikäisen kanssa toimimiseen. Näkyi selvästi, että mainiot ammattilaiset olivat asialla! Paljon kiitoksia!” 

– syksyn vanhempainiltaan osallistuneen palaute 

 

Linkki Facebook-tapahtumaan

.

.

Kevään muut vanhempainillat

Muut avoimet vanhempainillat järjestetään maaliskuussa ja toukokuussa:

ti 22.3. Avoin vanhempainilta: Mitä sitten kun lapsestani tulee murkku? 
ti 17.5. Avoin vanhempainilta: Mitä sitten kun nuori tekee jotain tyhmää? 

.

.

Tilaa uutiskirjeemme