Avoin etävanhempainilta 22.3.: Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille

Aseman Lasten avoimet vanhempainillat saavat jatkoa! Kevään aikana käsitellään lapsen muuttumista teiniksi: Mitä teinin aivoissa oikein tapahtuu? Miten sekä teini että vanhemmat voivat selvitä läpi muutosten ja tunnekuohujen? Mistä löytyy vertaistukea teinin vanhemmille? Mitä tehdään sitten, kun teinille sattuu ja tapahtuu?

 

Kolme avointa etävanhempainiltaa järjestetään maalis-toukokuussa ja niihin ovat kaikki huoltajat lämpimästi tervetulleita. Kysymyksiä voi laittaa sekä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta että iltojen aikana chatin kautta. Kutsu vaikka tutut vanhemmat kisakatsomoon ja jatkakaa keskustelua myös vanhempainillan jälkeen!

Ensimmäisessä illassa maaliskuussa pohditaan, mistä teinin vanhemmat saavat vertaistukea ja mikä sen merkitys on. Toisessa illassa huhtikuussa kuullaan nuorisolääkäri Silja Kosolan alustus siitä, mitä muutoksia lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi. Kolmas ilta järjestetään toukokuun lopulla ja silloin nuoren elinpiirin laajenemisesta ja rajojen testaamisesta on puhumassa poliisi ja jalkautuvan nuoristyön ammattilaisia.

Kaikissa illoissa ovat mukana myös Aseman Lasten työntekijät Minttu Oinonen ja juontajana Eliisa Ahlstedt. Avoimet vanhempainillat järjestetään Zoomin kautta klo 18–19.30.

To 23.3. Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille
Ke 12.4. Oho! Lapsi muuttui teiniksi
Ke 24.5. Hups! Nyt se teini mokasi

Voit ilmoittautua vaikka kaikkiin vanhempainiltoihin samalla kertaa! Vinkkaa myös kaverille!

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla muutamaa päivää ennen tapahtumaa.

 


To 23.3. Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille

Yhdenkään vanhemman ei pitäisi joutua pärjäämään yksin lastensa ja nuortensa kanssa. Tukiverkon ja vertaistuen merkitys on suuri kaikissa ikävaiheissa, myös teini-ikäisen kanssa. Miten muut vanhemmat pärjäävät teini-ikäisten kanssa? Miten pidän huolta omasta hyvinvoinnistani ja jaksamisestani? Mistä löydän samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia? Miten tästä elämänvaiheesta voi ylipäänsä selvitä?

Illan aikana äänessä myös Samu Herttuainen vanhemman ja nuorisotyön ammattilaisen roolissa sekä mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman toimintavastaava Minttu Oinonen.

Kuvassa teksti APUA! Vertaistukea teinin vanhemmille
Kuvassa teksti Avoimet vanhempainillat keväällä 2023

Tilaa uutiskirjeemme