Avoin etävanhempainilta 12.4.: Oho! Lapsi muuttui teiniksi

Aseman Lasten avoimet vanhempainillat saavat jatkoa! Kevään aikana käsitellään lapsen muuttumista teiniksi: Mitä teinin aivoissa oikein tapahtuu? Miten sekä teini että vanhemmat voivat selvitä läpi muutosten ja tunnekuohujen? Mistä löytyy vertaistukea teinin vanhemmille? Mitä tehdään sitten, kun teinille sattuu ja tapahtuu?

 

Kolme avointa etävanhempainiltaa järjestetään maalis-toukokuussa ja niihin ovat kaikki huoltajat lämpimästi tervetulleita. Kysymyksiä voi laittaa sekä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta että iltojen aikana chatin kautta. Kutsu vaikka tutut vanhemmat kisakatsomoon ja jatkakaa keskustelua myös vanhempainillan jälkeen!

Ensimmäisessä illassa maaliskuussa pohditaan, mistä teinin vanhemmat saavat vertaistukea ja mikä sen merkitys on. Toisessa illassa huhtikuussa kuullaan nuorisolääkäri Silja Kosolan alustus siitä, mitä muutoksia lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi. Kolmas ilta järjestetään toukokuun lopulla ja silloin nuoren elinpiirin laajenemisesta ja rajojen testaamisesta on puhumassa poliisi ja jalkautuvan nuoristyön ammattilaisia.

Kaikissa illoissa ovat mukana myös Aseman Lasten työntekijät Minttu Oinonen ja juontajana Eliisa Ahlstedt. Avoimet vanhempainillat järjestetään Zoomin kautta klo 18–19.30.

To 23.3. Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille
Ke 12.4. Oho! Lapsi muuttui teiniksi
Ke 24.5. Hups! Nyt se teini mokasi

Voit ilmoittautua vaikka kaikkiin vanhempainiltoihin samalla kertaa! Vinkkaa myös kaverille!

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla muutamaa päivää ennen tapahtumaa.

 


Ke 12.4. klo 18–19.30  Oho! Lapsi muuttui teiniksi

Teini-ikä on tärkeä kehitysvaihe, mutta usein haastavaa aikaa sekä nuorelle että vanhemmille. Vanhemman ei ole aina helppo ymmärtää tai hyväksyä muutoksia lapsessaan. Ymmärrystä ja keskusteluyhteyden ylläpitämistä voi helpottaa se, että tietää, mitä muutosten taustalla on. Nuorisolääkäri Silja Kosola kertoo, mitä lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi. Mitä tapahtuu teinin aivoissa? Mikä on normaalia ja milloin on syytä huolestua? Miten vanhempi voi pärjätä ja olla lapsensa tukena?

 

 

Kuvassa teksti OHO! Lapseni muuttui teiniksi
Kuvassa teksti Avoimet vanhempainillat keväällä 2023

Tilaa uutiskirjeemme