Kauden kohtaaminen:

”Ollaan vaan ja jutellaan”

Pasila-toiminnassa työskennellään rikoksilla oireilevien nuorten sekä heidän lähipiiriensä kanssa. Tavoitteena on tukea nuorta elämän eri osa-alueilla ja rikoskierteen katkaisussa.

Rinnalla kuljetaan myös läpi takapakkien, kuten erään nuoren kohdalla vastikään kävi. Kaikesta tuesta huolimatta nuori ajautui takaisin rikolliselle polulle ja sai maksaa teostaan vankeustuomiolla.

Nuorelta tuli ennen vapautumista Pasila-työntekijöille pyyntö: kun hän vapautuu, olisiko mahdollista mennä yhdessä samalle mökille, jossa hän oli aiemmin ollut leirillä. Alun perin oli tarkoitus, että mukaan olisi lähtenyt myös nuoren kavereita mutta viime hetkellä he eivät päässeetkään mukaan. Hetken pohdittiin, siirretäänkö reissua mutta nuori toivoi, että lähdetään silti. Lähtöaamuna hän laittoi viestiä työntekijällemme Timolle: ”Milloin tulet?”

Nuori vaikutti nauttivan suuresti jakamattomasta aikuisten huomiosta. Tuli siis vahva tunne, että tämän oli tarkoituskin mennä näin, etteivät kaverit tällä kertaa päässeet mukaan.

Mökillä saunottiin ja puuhattiin muita pieniä mökkijuttuja. Työntekijöiden mieliä lämmitti se, että suurimmaksi osaksi nuori itse toivoi, että vain oltaisiin ja juteltaisiin. Takkatulen äärellä käytiinkin tärkeitä keskusteluja muun muassa itsenäisestä asumisesta, nuoren perheestä ja kaverisuhteista sekä tulevaisuuden toiveista.

Tällä hetkellä nuori on sitä mieltä, ettei hän tarvitse Pasilta-toiminnan tukea, vaan viranomaisten tuki riittää. Hän kuitenkin toivoi, että voisi vielä joskus päästä Pasila-työntekijöiden kanssa mökille.

Tilaa uutiskirjeemme