Nuoret eivät ole yhtenäinen joukko, vaan kaikissa ikäluokissa yksilöllisiä tarinoita on yhtä monta kuin on ihmistä. Siksi myös nuorisotyön monipuoliset keinot, ennakkoluulottomat asenteet ja mukautuminen ajan tarpeisiin ovat korvaamaton tuki nuorten hyvinvoinnille. Nuorisotyöstä syntyy yksilöllisiä menestystarinoita: vaikeastakin nuoruudesta huolimatta ihminen voi ponnistaa kohti unelmiaan ja saada apua matkan varrella.

Yhteistyö, nopea reagointi ja nuorten monipuolinen tukeminen ovat avainsanoja, joita itse liitän Aseman Lapsiin. Jo 30 vuoden ajan Aseman Lapset on pyrkinyt löytämään ja tunnistamaan tyhjiöitä nuorisoalan kentällä ja täyttämään näitä moninaisilla hankkeilla. Se pyrkii palvelemaan niitä nuoria, joita ei muuten tavoiteta.

Ennalta ei myöskään määritellä, kenen kanssa yhteistyötä voidaan tehdä. Aseman Lapset on todella täyttänyt paikkansa osana nuorisotyön kenttää, ja väitän että vauhtia on otettu myös suhtautumalla ennakkoluulottomasti yhdessä tekemiseen muiden toimijoiden kanssa. Se, että nuorisoalan toimijat yhdistävät voimansa, on valtavan arvokasta.

Työntekijöiden sekä lähes 400 vapaaehtoistyöntekijän kädenjälki näkyy menestystarinoina tänään sekä tulevaisuudessa. Toivotan valtavasti onnea 30-vuotisen toiminnan johdosta Aseman Lapsille sekä sen entisille, nykyisille ja tuleville toimijoille. Teidän on syytä olla ylpeitä saavutuksistanne!

Elisa Gebhard
puheenjohtaja

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi

 

Tilaa uutiskirjeemme