Blogikirjoitukset

Sanoita tunteet, löydä nuoren motivaatio urheiluun

17.03.2021
Liisa Lappalainen. Urheilussakin on tärkeää pohtia, millaista kulttuuria olemme rakentamassa. Mahdollistammeko myös negatiivisien tunteiden käsittelyn, vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen oppimisen? Tarjoammeko tilaa tunteista keskustelemiselle?
Koreografi Liisa Lappalainen ohjaa Olarin Voimisteluseuran nuoria tyttöjä
Anu Gretschel hiihtää lumisessa maastossa.
13.01.2021

Tervetuloa yhteiskuntaan, nuoret!

Anu Gretschel. Olin ladulla pohjoisessa, kuten tapaan olla lähes kaikkina vuoden päivinä, kun kuulin, että Aseman Lapset on viimein löytänyt uudet toimitilat Helsingin keskustasta. ”Tervetuloa yhteiskuntaan, nuoret”, ajattelin. Ladulle pysähtyneenä mietin, miksi ajattelin niin, onhan yhteiskunta sentään kaikkialla. Toisaalta onhan se myös keskustoissa. Pointti on siinä, että nuoret kuuluvat myös keskustaan.
Kuva Ville Lehmuskoskesta.
25.11.2020

Blogikirjoitus: Nuoret ovat voimavara

Ville Lehmuskoski, toimitusjohtaja, HKL. On korvaamattoman merkityksellistä yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta, kuinka hyvät edellytykset pystymme luomaan nuorille, jotta he onnistuvat elämissään. Aseman Lapset ry on tehnyt 30 vuotta arvokasta työtä muodostaessaan tämän tehtävän ympärille yhteen toimivan verkoston.
Kirsii Pauliina Kallion profiilikuva.
25.11.2020

Nuorten paikka (on) kaupungissa

Kirsi Pauliina Kallio. Viimeaikaista keskustelua nuorista ja kaupunkitilasta on määrittänyt yhtäältä väkivallan, toisaalta maahanmuuttajuuden tematiikka. Eri alojen asiantuntijoita, mukaan lukien tutkijoita ja politiikan toimijoita, on kutsuttu mediakanaville ottamaan kantaa lasten ja nuorten väkivaltaiseen toimijuuteen (joka isossa mittakaavassa on vähentynyt ja tapauskohtaisesti erilaistunut) ja väkivaltaisesti toimivien nuorten etniseen taustaan (eli onko maahanmuuttajataustaisen nuorison keskuudessa enemmän väkivaltaisesti toimivia henkilöitä kuin etnisten suomalaisnuorten joukossa). Näiden politisoituneiden teemojen katveeseen on jäänyt monta olennaista näkökohtaa, kuten Annika Saarikon Helsingin Sanomissa esiin nostama perheen merkitys nuorten toimijuudelle (HS 14.11.2020).
Kaisamaria Karin profiilikuva.
05.11.2020

Mitä te siellä notkutte?

Kaisamaria Kari. Miksi emme olisi tavallisia ihmisiä myös nuorille? Itsekin muistan nuoruudestani parhaiten ne bussiasemien, kirjastojen ja kauppakeskusten aikuiset, jotka joskus sattuivat kysymään mitä kuuluu.
Kaisa Kantele seisoo metsätiellä.
14.10.2020

Kuraattori koulun seinien ulkopuolella nuoria kohtaamassa

Kaisa Kantele. Kun tutut nuoret tulivat ensimmäistä kertaa vastaan kaupungilla vapaa-ajanvietossa, minua jännitti. Koulun käytävillä kulkevana aikuisena oma rooli ja paikka on selkeä, mutta koulun seinien ulkopuolella, vapaa-ajalla ja nuorten omissa tiloissa en voikaan suojautua roolini taakse.  
Elna Pekkarisen kuva.
24.09.2020

Aina väärässä paikassa

Elina Pekkarinen. 1980-luvulla Helsingin keskusta oli levoton paikka. Nuorten päihteidenkäyttö lisääntyi, rikollisuus siirtyi yhä nuorempiin ikäluokkiin ja kiivas kasvukausi vaati veronsa aikuisten ajasta. Helsingin rautatieasemalle, steissille, pakkautui viikonloppuiltaisin jopa 5000 nuorta. Kaupungin nuorisotyö ei pysynyt lähiöistä kaupungin keskustaan kokoontuvien nuorten perässä, vaikka nuorisosektori volyymiaan kasvattikin. Helsingin nuorison historiaa tutkinut Kirsi Ilves onkin nimittänyt steissiä Suomen suurimmaksi nuorisotilaksi.
Näytä lisää

© 2020 Aseman Lapset ry