Yhteistyö on keskeistä kaikessa toiminnassammeYstäväkirjassamme esittelemme yhteistyökumppaneitamme eri aloilta ja eri puolilta Suomea. 


Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallisena työpäivänäni tapaan nuorisoalan rautaisimpia ammattilaisia, kerron alamme työn merkityksestä päättäjille sekä pyrin saamaan nuorista ja nuorisoalasta kertovia juttuja mediaan.

Millaista yhteistyötä teet Aseman Lasten kanssa?

Aseman Lapset on yksi Allianssin yli 140 jäsenorganisaatiosta. Olen usein yhteydessä Aseman Lapsiin viestintään liittyvistä yhteistöistä. Usein etsin Aseman Lapsista myös medialle sopivaa haastateltavaa.

Mikä on työssäsi parasta?

Huiput ihmiset niin Allianssissa kuin meidän mahtavissa jäsenorganisaatioissa. Koko nuorisoala on täynnä inspiroivaa osaamista!

Entä haastavinta?

Aika rajoittaa kaikkien mahtavien ideoiden toteuttamista! Siispä pitää priorisoida.

Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä?

Yhdessä on kivempaa! Yhdessä saa aikaan enemmän. Yhteistyö myös laajentaa omaa ajattelua ja näkökulmia!

Entä onko siinä haasteita?

Yhteistyötä omassa työssä ja nuorisoalalla voi aina entisestään kehittää, se on selvää, ja siihen myös pyrin!

Mikä tämän päivän nuorissa ilahduttaa, mikä huolestuttaa?

Ilahduttaa erityisesti nuorten viisaus; miten he osaavat ajatella asioita toisten näkökulmasta ja miten he pyrkivät rakentamaan maailmasta jatkuvasti parempaa paikkaa meille kaikille. Kiitos, nuoret!

Miten korona-aika on vaikuttanut työhösi?

Kun koronapandemia tuli Suomeen, aloimme nopeasti tuottaa nuoriin ja nuorisoalaan liittyvää tietoa koronasta. Tiedontuotantoa on jatkettu eri muodoissa koko koronan ajan. Olen pyrkinyt puskemaan median suuntaan nuorten näkökulmaa korona-ajasta mahdollisimman paljon.

Millainen olit 15-vuotiaana?

Pääosin sellainen kuin nytkin; herkkä, iloinen, empaattinen ja luova. Nykyiseen verrattuna kuitenkin ahdisti tietämättömyys tulevaisuudesta. Toisaalta elämä oli myös huolettomampaa.

Mitä haluaisit sanoa 15-vuotiaalle sinulle?

Että oot hyvä just noin. Eikä oo kiire mihinkään. Voit nauttia tästä elämänvaiheesta kaikessa rauhassa. Elämä kyllä kuljettaa ja kantaa.

Mitä haluaisit sanoa tämän päivän 15-vuotiaille?

Sinä riität. Tee niitä asioita, mitkä itseäsi innostavat ja kiinnostavat, älä välitä muiden mielipiteistä.

 

Lue muut Ystäväkirjan kirjoitukset >>

Tilaa uutiskirjeemme