Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivät ovat tosi vaihtelevia. Teemme paljon kouluyhteistyötä, yksilö- ja pienryhmätoimintaa nuorten kanssa, olemme leireillä ja olemme kuulolla, että mitä Koillis- Helsingissä tapahtuu ja missä meitä voisi tarvita.

Millaista yhteistyötä teet Aseman Lasten kanssa?

Olemme jalkautuneet yhdessä Asema Lasten työntekijöiden kanssa alueella ja kohdanneet nuoria kauppakeskuksissa, leikkipuistoissa ja koulun pihoilla. Kun Walkers-bussi oli Malmilla, hengasimme bussissa viikoittain. Lisäksi Asema Lapset on ollut mukana vanhempien kanssa tehtävissä tapahtumissa ja koulutuksissa. Kerromme puolin ja toisin alueen huolta aiheuttavista ilmiöistä ja nuorista.

Mikä on työssäsi parasta?

Työssä on parasta nuoret. Nuoret ovat aitoja, rehellisiä ja fiksuja. Erityisesti innostumme kouluyhteistyöstä ja yksilö- ja pienryhmätoiminnasta nuorten kanssa. Meistä tuntuu myös tosi merkitykselliseltä, kun voi auttaa nuoria heidän elämän haasteiden keskellä.

Entä haastavinta?

Haastavaa on joskus miettiä sitä, mikä olisi parasta ja turvallista juuri tälle nuorelle, perheelle tai yhteisölle, missä meitä erityisesti tarvitaan juuri nyt ja miten avun tarve ja tuki kohtaavat toisensa

Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä?

Koska meillä on koulujen, nuorisotoimen, poliisin ja eri järjestöjen kanssa sama huoli nuorista ja sama rakkaus nuoriin. Yhdessä voimme tehdä vaikuttavampaa, kokonaisvaltaisempaa ja parempaa työtä lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi.

Entä onko siinä haasteita?

Ajattelemme, että kun suunta on yhteinen, on yhteistyö myös hyvää ja hedelmällistä. Tuntuu, että yhteistyö erityisnuorisotyön saralla on ollut tosi luontevaa Malmilla.

Mikä tämän päivän nuorissa ilahduttaa, mikä huolestuttaa?

Meitä ilahduttaa tämän päivän nuorissa se, että he ovat rohkeita, aitoja ja tietoisia. Rohkeutta on tehdä sellaisia asioita, jotka tuntuvat erityisen jännittäviltä. Meitä huolestuttaa se, että tutkimustenkin mukaan nuorten mielenterveyden haasteet ja yksinäisyyden kokemukset ovat lisääntyneet. Moni tuntee olevansa yksin tunteidensa ja ajatuksiensa kanssa. Nuoret väsyvät ja uupuvat.

Millainen olit 15-vuotiaana?

Päivi: Olin herkkä, kiltti ja aika sosiaalinen nuori, jonka arki täyttyi teatterista, kirjojen lukemisesta ja perheen ja ystävien näkemisestä. Heidi: Olin rauhallinen ja tunnollinen nuori, ja välillä asiat näyttäytyi myös vähän synkkänä. Onneksi oli ihmisiä, kenelle pystyi juttelemaan mietityttävistä asioista

Mitä haluaisit sanoa 15-vuotiaalle sinulle?

Päivi: Älä turhaan vertaa itseäsi muihin ja äläkä ota niin paljon paineita koulusta. Sinä olet kaunis, vaikket aina tunne niin. Heidi: Sinä kelpaat ja riität juuri sellaisena kun olet

Mitä haluaisit sanoa tämän päivän 15-vuotiaille?

Elämä on kaunista ja hyvää, vaikka se on joskus vaikea nähdä. Myös sinä olet kaunis ja hyvä. Luota tulevaan ja älä jää yksin. Me ollaan sun puolella

 

Lue kaikki ystäväkirjan sivut >>

Aseman Lasten ystäväkirja

Yhteistyö on keskeistä kaikessa toiminnassamme. Ystäväkirjassamme esittelemme yhteistyökumppaneitamme eri aloilta ja eri puolilta Suomea.


 

Päivi Pulakka ja Heidi Granström

Tehtävät: Päivi toimii pappina ja Heidi nuorisotyönohjaajana Malmilla Helsingissä.


Aseman Lasten luonteeseen kuuluu nopea reagoiminen nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin. Toiminnassa luodaan aktiivisesti kumppanuuksia monenlaisten, joskus yllättävienkin yhteistyötahojen kanssa. Teemme luonnollisestikin yhteistyötä kuntien, seurakuntien, yritysten sekä muiden yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Yhteiset nuoret, yhteiset teot.

Tilaa uutiskirjeemme